Torta Mariška - Tajomstvo mojej kuchyne

Torta Mariška

Maspoma

Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Formu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Keď je masa svetlejšia, pridáme postupne kakao a polohrubú múku.V druhej miske vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Ten potom opatrne primiešavame do kakaového cesta tak aby sa čo najlepšie spojilo ale nespľaslo. Potom cesto vlejeme do formy a dáme piecť na cca 35 min. (Rúru najmenej 20 minút za žiadnych okolností neotvárame, pretože korpus spľasne.) Upečený korpus necháme úplne vychladnúť na mriežke. Smotany na parížsku šľahačku nalejeme do hrnca, dáme variť a keď začnú vrieť, nalámeme do nej čokoládu. Na miernom ohni ešte chvíľu varíme a miešame, až pokým sa čokoláda úplne neroztopí. Potom necháme v chladničke postáť najmenej 8 hodín. Korpus v strede prerežeme a naplníme parížskou šľahačkou. Zvyšnou šľahačkou potrieme povrch torty a ozdobíme malinami.

Maspoma

Šéfkuchár: Veronika Lucáková | Recept z epizódy: 24. 11. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu