Ingrediencie
- na korpus:
- 5 vajec,
- 5 PL práškového cukru,
- 1 PL holandského kakaa,
- 3 PL polohrubej múky,
- na parížsku šľahačku:
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 100 g horkej čokolády (najmenej 75% kakaa),
- na ozdobu:
- 125 g malín
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Torta Mariška
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Formu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Keď je masa svetlejšia, pridáme postupne kakao a polohrubú múku.V druhej miske vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Ten potom opatrne primiešavame do kakaového cesta tak aby sa čo najlepšie spojilo ale nespľaslo. Potom cesto vlejeme do formy a dáme piecť na cca 35 min. (Rúru najmenej 20 minút za žiadnych okolností neotvárame, pretože korpus spľasne.) Upečený korpus necháme úplne vychladnúť na mriežke. Smotany na parížsku šľahačku nalejeme do hrnca, dáme variť a keď začnú vrieť, nalámeme do nej čokoládu. Na miernom ohni ešte chvíľu varíme a miešame, až pokým sa čokoláda úplne neroztopí. Potom necháme v chladničke postáť najmenej 8 hodín. Korpus v strede prerežeme a naplníme parížskou šľahačkou. Zvyšnou šľahačkou potrieme povrch torty a ozdobíme malinami.
Šéfkuchár: Veronika Lucáková | Recept z epizódy: 24. 11. 2012
Ingrediencie
- na korpus:
- 5 vajec,
- 5 PL práškového cukru,
- 1 PL holandského kakaa,
- 3 PL polohrubej múky,
- na parížsku šľahačku:
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 100 g horkej čokolády (najmenej 75% kakaa),
- na ozdobu:
- 125 g malín
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame