Ingrediencie
- 8 vajec,
- 240 g krupicového cukru,
- 30 g kakaa,
- 210 g polohrubej múky,
- 10 g kypriaceho prášku,
- 6 PL oleja
- na plnku:
- 300 ml rastlinnej šľahačky,
- 500 g mascarpone,
- 200 g práškového cukru,
- 150 g bielej čokolády,
- 1 hrnček silnej čiernej kávy
- na dokončenie:
- džem,
- čučoriedky,
- fondán,
- Solamyl na podsypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Torta „Lekno“
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne po lyžičkách pridávame olej . Nakoniec ručne vmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy . Pečieme pri 160 stupňoch asi 1 hodinu.
Šľahačku vyšľaháme dotuha a zmiešame s cukrom a mascarpone.
Čokoládu rozpustíme a zmiešame s kávou.
Vychladnutý tortový korpus prekrojíme, olejeme ho rozpustenou čokoládou, nanesieme šľahačkový krém a poukladáme ovocie. Prikryjeme druhou časťou, ktorú natrieme džemom, polejeme čokoládou a opäť dáme krém a ovocie. Hotovú tortu celú natrieme krémom. Fondán rozvaľkáme na podložke, ktorú sme podsypali Solamylom a hmotou obalíme tortu. Dozdobíme podľa vlastnej šikovnosti a fantázie .
Šéfkuchár: Alena Slabá | Recept z epizódy: 22. 06. 2014
Ingrediencie
- 8 vajec,
- 240 g krupicového cukru,
- 30 g kakaa,
- 210 g polohrubej múky,
- 10 g kypriaceho prášku,
- 6 PL oleja
- na plnku:
- 300 ml rastlinnej šľahačky,
- 500 g mascarpone,
- 200 g práškového cukru,
- 150 g bielej čokolády,
- 1 hrnček silnej čiernej kávy
- na dokončenie:
- džem,
- čučoriedky,
- fondán,
- Solamyl na podsypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame