Torta „Lekno“ - Tajomstvo mojej kuchyne

Torta „Lekno“

Maspoma

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne po lyžičkách pridávame olej . Nakoniec ručne vmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy . Pečieme pri 160 stupňoch asi 1 hodinu.

Šľahačku vyšľaháme dotuha a zmiešame s cukrom a mascarpone.
Čokoládu rozpustíme a zmiešame s kávou.

Vychladnutý tortový korpus prekrojíme, olejeme ho rozpustenou čokoládou, nanesieme šľahačkový krém a poukladáme ovocie. Prikryjeme druhou časťou, ktorú natrieme džemom, polejeme čokoládou a opäť dáme krém a ovocie. Hotovú tortu celú natrieme krémom. Fondán rozvaľkáme na podložke, ktorú sme podsypali Solamylom a hmotou obalíme tortu. Dozdobíme podľa vlastnej šikovnosti a fantázie .

Maspoma

Šéfkuchár: Alena Slabá | Recept z epizódy: 22. 06. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu