Ingrediencie
- Na cesto:
- 120 g mletých vlašských orechov,
- 120 g práškového cukru,
- 1 lyžičku zrnkovej kávy,
- 6 vajec
- Na plnku:
- 130 g mletých vlašských orechov,
- 100 g práškového cukru,
- 1 kyslú smotanu,
- 2 šľahačkové smotany,
- 2 Smeta-fixy,
- 100 g mandľových lupienkov,
- 200 g malín
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tajomstvo fary
Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme orechy a kávu. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z vaječných bielkov. Pečieme 5 minút pri teplote 180 stupňov vo vymastenej tortovej forme, potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme 40 minút.
Plnka:
Zmiešame orechy, kyslú smotanu a cukor . Zmes necháme stuhnúť v chladničke asi 4 hodiny. Vychladnutú tortu rozpolíme, naplníme krémom a necháme v chladničke cez noc. Pred podávaním ozdobíme malinami a šľahačkou, ktorú sme vyšľahali so Smeta-fixom. Nakoniec posypeme opraženými mandľovými lupienkami.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 27. 09. 2009
Ingrediencie
- Na cesto:
- 120 g mletých vlašských orechov,
- 120 g práškového cukru,
- 1 lyžičku zrnkovej kávy,
- 6 vajec
- Na plnku:
- 130 g mletých vlašských orechov,
- 100 g práškového cukru,
- 1 kyslú smotanu,
- 2 šľahačkové smotany,
- 2 Smeta-fixy,
- 100 g mandľových lupienkov,
- 200 g malín
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame