Ingrediencie
- 500 g bielkov,
- 100 g mletých lieskových orechov,
- 80 g hladkej múky,
- 3 ČL práškového cukru,
- 500 g smotany na šľahanie,
- 1 konzerva mandarínok,
- 150 g čokolády,
- čokoláda na ozdobenie,
- čerstvé ríbezle so stopkou
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Švédska vianočná torta
Do vyšľahaných bielkov opatrne zapracujeme orechy zmiešané s múkou a cukrom. Zmesou naplníme cukrárske vrecúško a nastriekame vrstvu do formy. Pečieme 18 min pri 150 stupňoch, potom zvýšime teplotu na 200 stupňov a dopekáme ešte 2 minúty. Takto upečieme 3 korpusy. Každý korpus potrieme roztopenou čokoládou a vrstvou šľahačky, na ktorú rozložíme mandarínky. Tretí plát už zdobíme šľahačkou a na záver ríbezľami a čokoládou.
Šéfkuchár: Richard Gottstein | Recept z epizódy: 16. 12. 2012
Ingrediencie
- 500 g bielkov,
- 100 g mletých lieskových orechov,
- 80 g hladkej múky,
- 3 ČL práškového cukru,
- 500 g smotany na šľahanie,
- 1 konzerva mandarínok,
- 150 g čokolády,
- čokoláda na ozdobenie,
- čerstvé ríbezle so stopkou
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame