Ingrediencie
- 8 vajec,
- 240 g práškového cukru,
- 80 g mletých orechov,
- 160 g hladkej múky,
- 1 prášok do pečiva,
- 5 ml oleja
- na plnku:
- 500 ml smotany na šľahanie 33%,
- 200 g čokolády na varenie
- na krém na potretie torty:
- 330 ml mlieka,
- 1 Zlatý klas,
- 70 g kryštálového cukru,
- 300 g masla,
- rum + poťahová hmota na dozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Slávnostná torta
Urobíme si klasické piškótové cesto. Žĺtky vymiešame s cukrom, osobitne si vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh. Do žĺtkovej masy vmiešame orechy, múku s práškom do pečiva a opatrne potom aj sneh, nakoniec vmiešame olej. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 26 cm a pri 180 stupňoch pečieme asi 10 minút, potom rúru stiahneme na 160 stupňov a dopečieme. Vyklopíme z formy a necháme vychladnúť, najlepšie cez noc.
Smotanu zohrejeme na miernom ohni, nalejeme na polámanú čokoládu, dobre vymiešame varechou a necháme vychladnúť cez noc v chladničke. Potom vyšľaháme ručným mixérom.
Na potieranie vyšľaháme maslo a postupne doň zapracujeme vychladnutý puding z mlieka, cukru a Zlatého klasu.
Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti. Jeden plát položíme na vhodnú podložku, pokvapkáme rumom, potrieme džemom a natrieme krémom. Položíme druhý plát a postup opakujeme. Na vrch dáme tretí plát a troška zaťažíme. Potom natrieme maslovým krémom a potiahneme poťahovou hmotou. Ozdobíme podľa fantázie.
Šéfkuchár: Anna Gomolová | Recept z epizódy: 30. 05. 2015
Ingrediencie
- 8 vajec,
- 240 g práškového cukru,
- 80 g mletých orechov,
- 160 g hladkej múky,
- 1 prášok do pečiva,
- 5 ml oleja
- na plnku:
- 500 ml smotany na šľahanie 33%,
- 200 g čokolády na varenie
- na krém na potretie torty:
- 330 ml mlieka,
- 1 Zlatý klas,
- 70 g kryštálového cukru,
- 300 g masla,
- rum + poťahová hmota na dozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame