Šľahačkovo- jahodová torta Eleny Kešiarovej a Jany Garajovej - Tajomstvo mojej kuchyne

Šľahačkovo- jahodová torta Eleny Kešiarovej a Jany Garajovej

Maspoma

Bielky vyšľaháme so štipkou soli, žĺtky s cukrom a vodou, múku rozmiešame s práškom do pečiva. Do žĺtkov striedavo pridávame oriešky a múku. Nakoniec pridáme vyšľahané bielky a zľahka zamiešame. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 175°C 50 minút. Ak pečieme v plynovej rúre, nastavíme ju na stupeň 2-3. Korpus necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na tri časti.

Plnka:
Želatínový stužovač rozmiešame v ¾ dl studenej vody a necháme 15 minút napučať. Vyšľaháme 6 dl šľahačky, pridáme cukor, nakrájané jahody a citrónovú šťavu. Všetko spolu rozšľaháme. Za stáleho miešania nahrejeme želatínu na platni – nevaríme! Vlejeme do pripravenej masy a zamiešame. Okraje tortovej formy obložíme alobalom. Na dno položíme prvú časť korpusu a naň navrstvíme polovicu plnky. Postup opakujeme s druhou časťou korpusu. Navrch položíme tretiu časť korpusu, ozdobíme zvyšnou šľahačkou, jahodami a opraženými mandľovými lupienkami. Tortu pred podávaním necháme dobre zachladiť v chladničke

Maspoma

Šéfkuchár: Elena Kešiarová | Recept z epizódy: 04. 07. 2010

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu