Ingrediencie
- Na korpus:
- 5 veľkých vajec
- 150 g práškového cukru
- 150 g hladkej múky
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- 120 g lieskových orieškov
- 2 PL studenej vody
- štipku soli
- Na plnku:
- 500 g jahôd
- 4 smotany na šľahanie
- 3 vanilkové cukry
- 50 g práškového cukru
- 20 g želatínového stužovača
- mandľové lupienky
- niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šľahačkovo- jahodová torta Eleny Kešiarovej a Jany Garajovej
Bielky vyšľaháme so štipkou soli, žĺtky s cukrom a vodou, múku rozmiešame s práškom do pečiva. Do žĺtkov striedavo pridávame oriešky a múku. Nakoniec pridáme vyšľahané bielky a zľahka zamiešame. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 175°C 50 minút. Ak pečieme v plynovej rúre, nastavíme ju na stupeň 2-3. Korpus necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na tri časti.
Plnka:
Želatínový stužovač rozmiešame v ¾ dl studenej vody a necháme 15 minút napučať. Vyšľaháme 6 dl šľahačky, pridáme cukor, nakrájané jahody a citrónovú šťavu. Všetko spolu rozšľaháme. Za stáleho miešania nahrejeme želatínu na platni – nevaríme! Vlejeme do pripravenej masy a zamiešame. Okraje tortovej formy obložíme alobalom. Na dno položíme prvú časť korpusu a naň navrstvíme polovicu plnky. Postup opakujeme s druhou časťou korpusu. Navrch položíme tretiu časť korpusu, ozdobíme zvyšnou šľahačkou, jahodami a opraženými mandľovými lupienkami. Tortu pred podávaním necháme dobre zachladiť v chladničke
Šéfkuchár: Elena Kešiarová | Recept z epizódy: 04. 07. 2010
Ingrediencie
- Na korpus:
- 5 veľkých vajec
- 150 g práškového cukru
- 150 g hladkej múky
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- 120 g lieskových orieškov
- 2 PL studenej vody
- štipku soli
- Na plnku:
- 500 g jahôd
- 4 smotany na šľahanie
- 3 vanilkové cukry
- 50 g práškového cukru
- 20 g želatínového stužovača
- mandľové lupienky
- niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame