Ingrediencie
- na čokoládový korpus:
- 600 g vajec,
- 26 dkg cukru kryštálového,
- 100 ml horúcej vody,
- 100 ml oleja,
- 24 dkg hladkej múky,
- 2-3 PL kakaa,
- 1 prášok do pečiva,
- na plnku:
- višňový gél (príp. višňový džem),
- 1 l šľahačky,
- 1 Smetafix,
- 150 g cukru ,
- 100 ml višňového likéru,
- na posyp:
- belgická čokoláda a višne
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Schwarzwaldská torta
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny . Postupne pridávame olej a vodu. Primiešame múku s práškom do pečiva , kakao a nakoniec sneh z bielkov. Pečieme pri 180 stupňoch cca 40 min. Vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti. Šľahačku vyšľaháme so Smetafixom, pridáme cukor a višňový likér. Spodný plát torty pokvapkáme likérom, naň dáme višňový gél , prípadne višňový džem, zavárané višne a šľahačku. Prikryjeme druhým plátom, ten pokvapkáme likérom a dáme šľahačku. Prikryjeme tretím plátom. Celú tortu potrieme šľahačkou a ozdobíme višňami a čokoládou.
Šéfkuchár: Richard Gottstein | Recept z epizódy: 24. 11. 2013
Ingrediencie
- na čokoládový korpus:
- 600 g vajec,
- 26 dkg cukru kryštálového,
- 100 ml horúcej vody,
- 100 ml oleja,
- 24 dkg hladkej múky,
- 2-3 PL kakaa,
- 1 prášok do pečiva,
- na plnku:
- višňový gél (príp. višňový džem),
- 1 l šľahačky,
- 1 Smetafix,
- 150 g cukru ,
- 100 ml višňového likéru,
- na posyp:
- belgická čokoláda a višne
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame