Ingrediencie
- 6 bielkov,
- 300 g práškového cukru,
- 2 PL vanilkového pudingového prášku,
- 2 PL citrónovej šťavy,
- štipka soli,
- na krém:
- 300 ml šľahačky,
- 150g Mascarpone,
- 2 vanilkové cukry,
- 50 ml Baccardi,
- 1 stužovač do šľahačky Smetafix,
- čerstvé ovocie /jahody, maliny, čučoriedky/
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pavlovovej torta
Zmiešame pudingový prášok s citrónovou šťavou. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, postupne prisypeme práškový cukor, do tejto masy pridáme rozmiešaný puding s citrónom a ďalej šľaháme, aby sa nám tieto dve hmoty spojili. Vzniknutú masu vylejeme na tortovú formu /klasická tortová forma, z ktorej ale nepoužijeme okraje/ a vytvarujeme do požadovaného tvaru. Pečieme 1 hodinu pri 150 stupňoch, potom znížime teplotu na 100 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Nakoniec korpus necháme ešte hodinu dosušiť v postupne chladnúcej rúre. Mascarpone, vanilkové cukry a Baccardi zmiešame do jemného krému, ktorý potom pridáme do vyšľahanej šľahačky so stužovačom a došľaháme. Krém vylejeme na upečený bielkový korpus a dozdobíme ovocím.
Tortu necháme pred podávaním schladiť.
Šéfkuchár: Martin Fratrič | Recept z epizódy: 02. 06. 2013
Ingrediencie
- 6 bielkov,
- 300 g práškového cukru,
- 2 PL vanilkového pudingového prášku,
- 2 PL citrónovej šťavy,
- štipka soli,
- na krém:
- 300 ml šľahačky,
- 150g Mascarpone,
- 2 vanilkové cukry,
- 50 ml Baccardi,
- 1 stužovač do šľahačky Smetafix,
- čerstvé ovocie /jahody, maliny, čučoriedky/
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame