Ingrediencie
- 5 vajec,
- 200 g kryštálového cukru,
- vanilka,
- 175 g hladkej múky,
- 75 g pomletých orechov,
- ½ prášku do pečiva,
- 5 PL vody
- na parížsky krém:
- 100 g horkej čokolády,
- 100 g práškového cukru,
- 500 ml smotany na šľahanie
- na dokončenie:
- jahodový džem,
- rum,
- poťahová hmota biela,
- Solamyl na podsypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orechová torta „Katka“
Celé vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou šľahačom do peny, pridáme vodu a postupne po lyžiciach pridávame aj múku, orechy a prášok do pečiva. Formu vymastíme olejom, vysypeme múkou a pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia asi 1 hodinu.
Deň vopred si pripravíme parížsky krém – uvaríme čokoládu s cukrom v šľahačke, necháme vychladnúť a uložíme do chladničky.
Upečený korpus prekrojíme na 3 časti, pokvapkáme rumom. Prvú vrstvu natrieme jahodovým džemom a na to navrstvíme časť parížskeho krému, to isté urobíme aj s ostatnými časťami korpusu a nakoniec celú tortu potrieme krémom zo všetkých strán. Poťahovú hmotu rozvaľkáme, ak treba podsýpame škrobom a prenesieme na tortu. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.
Šéfkuchár: Katarína Matejíčková | Recept z epizódy: 22. 06. 2014
Ingrediencie
- 5 vajec,
- 200 g kryštálového cukru,
- vanilka,
- 175 g hladkej múky,
- 75 g pomletých orechov,
- ½ prášku do pečiva,
- 5 PL vody
- na parížsky krém:
- 100 g horkej čokolády,
- 100 g práškového cukru,
- 500 ml smotany na šľahanie
- na dokončenie:
- jahodový džem,
- rum,
- poťahová hmota biela,
- Solamyl na podsypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame