Ingrediencie
- 4 vajíčka,
- 300 ml oleja,
- 400 g práškového cukru,
- 2 vanilínové cukry,
- 250 g hladkej múky,
- 1 prášok do pečiva,
- 9 g sódy bikarbony,
- 350 g strúhanej mrkvy,
- štipka soli,
- hrsť mandlí,
- na polevu:
- 120 g masla,
- 225 g Mascapone,
- 400 g práškového cukru,
- na krém:
- 2 žĺtky,
- 100 ml mlieka,
- 3 PL hladkej múky,
- kôra a šťava z pomaranča,
- 120 g práškového cukru,
- 250 g masla,
- džem
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mrkvovo-pomarančová torta
Vajíčka s olejom, vanilínovým cukrom a práškovým cukrom vyšľaháme dopenista, pridáme hladkú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbonu a soľ. Po zamiešaní pridáme nastrúhanú mrkvu. Cesto dáme do formy s priemerom 28 cm a pečieme pri 180 stupňoch asi 50 minút. Z mlieka, žĺtkov, hladkej múky a práškového cukru uvaríme krém a po vychladnutí doň zašľaháme maslo. Mascarpone, maslo a práškový cukor šľaháme niekoľko minút na hladkú polevu.
Po vychladnutí tortu rozřežeme, natrieme džemom, naplníme krémom, polejeme polevou a necháme odstáť.
Šéfkuchár: Slavomíra Kubusová | Recept z epizódy: 17. 03. 2013
Ingrediencie
- 4 vajíčka,
- 300 ml oleja,
- 400 g práškového cukru,
- 2 vanilínové cukry,
- 250 g hladkej múky,
- 1 prášok do pečiva,
- 9 g sódy bikarbony,
- 350 g strúhanej mrkvy,
- štipka soli,
- hrsť mandlí,
- na polevu:
- 120 g masla,
- 225 g Mascapone,
- 400 g práškového cukru,
- na krém:
- 2 žĺtky,
- 100 ml mlieka,
- 3 PL hladkej múky,
- kôra a šťava z pomaranča,
- 120 g práškového cukru,
- 250 g masla,
- džem
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame