Ingrediencie
- 200 g postrúhanej mrkvy,
- 100 g mletých orechov,
- hrsť hrozienok,
- 100 g celozrnnej múky,
- 100 g trstinového cukru,
- 75 ml oleja,
- 2 vajcia,
- štipka soli,
- 1 KL škorice,
- ½ prášku do pečiva,
- 1 vanilkový cukor,
- citrónová kôra,
- džem podľa chuti,
- orechy na ozdobu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mrkvovo – orechová torta
Vajíčka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávame olej, orechy a mrkvu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k zmesi. Pridáme štipku soli, škoricu, hrozienka a citrónovú kôru. Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. V predhriatej rúre pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch. Upečený korpus necháme vychladnúť , potrieme ho džemom a ozdobíme nasekanými orechmi.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 25. 01. 2015
Ingrediencie
- 200 g postrúhanej mrkvy,
- 100 g mletých orechov,
- hrsť hrozienok,
- 100 g celozrnnej múky,
- 100 g trstinového cukru,
- 75 ml oleja,
- 2 vajcia,
- štipka soli,
- 1 KL škorice,
- ½ prášku do pečiva,
- 1 vanilkový cukor,
- citrónová kôra,
- džem podľa chuti,
- orechy na ozdobu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame