Ingrediencie
- 100 g opražených lieskovcov,
- 120 g najemno nastrúhanej mrkvy,
- 60 g trstinového cukru,
- 4 vajcia,
- 1 šľahačková smotana,
- 2 PL trstinového cukru,
- malinový džem
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mrkvová torta
Vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme opražené a pomleté lieskovce, mrkvu a nakoniec sneh z bielkov. Vlejeme do tortovej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou a pečieme pri 150 stupňoch cca 30minút.
Z cukru urobíme karamel, zalejeme šľahačkou a necháme cez noc postáť v chladničke. Odstátu karamelovú šľahačku vyšľaháme dotuha.Hotovú tortu potrieme malinovým džemom a karamelovou šľahačkou. Môžeme dozdobiť drobným ovocím podľa chuti.
Šéfkuchár: Dagmar Sanitrová | Recept z epizódy: 18. 05. 2014
Ingrediencie
- 100 g opražených lieskovcov,
- 120 g najemno nastrúhanej mrkvy,
- 60 g trstinového cukru,
- 4 vajcia,
- 1 šľahačková smotana,
- 2 PL trstinového cukru,
- malinový džem
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame