Ingrediencie
- na korpus:
- 12 žĺtkov,
- 280 g práškového cukru,
- 280 g mletého maku,
- 14 bielok
- na plnku:
- 200 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- 2 žĺtky,
- 300 g maku,
- 300 ml mlieka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Maková torta
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. K zmesi pridáme mak a zľahka vmiešame sneh z bielkov. 2 tortové formy vymastíme , vysypeme múkou a vylejeme do nich cesto. Pečieme pri 180 stupňoch približne 30-40 minút.
Mlieko uvaríme s makom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne zašľahávame mak a žĺtky. Korpusy prekrojíme , naplníme makovou plnkou a dozdobíme podľa fantázie.
Šéfkuchár: Brani Gröhling | Recept z epizódy: 15. 03. 2015
Ingrediencie
- na korpus:
- 12 žĺtkov,
- 280 g práškového cukru,
- 280 g mletého maku,
- 14 bielok
- na plnku:
- 200 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- 2 žĺtky,
- 300 g maku,
- 300 ml mlieka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame