Ingrediencie
- na cesto:
- 210 g hladkej múky,
- 100 g masla,
- 3 žĺtky,
- 100 g práškového cukru,
- štipka soli,
- citrónová kôra,
- 1/3 prášku do pečiva,
- na plnku:
- 1 kg ricotty,
- 2 KL práškového cukru,
- 100 ml šľahačkovej smotany,
- levanduľový sirup,
- 2 vajcia,
- čerstvé alebo sušené levanduľové kvety na ozdobenie,
- na poliatie:
- 300 g čerstvých chutných čučoriedok alebo domáci čučoriedkový kompót,
- 50 ml koňaku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Levanduľová torta s ricottou
V miske zmiešame preosiatu múku a preosiaty cukor. Pridáme maslo izbovej teploty, prášok do pečiva, žĺtky, štipku soli a kôru z jedného bio citrónu. Všetko spolu vypracujeme a necháme zabalené vo fólii v chladničke asi 30 min odstáť. Ak chceme ešte jemnejšie cesto, pripravíme si ho večer predtým. Asi 20 minút pred pečením cesto vyberieme z chladničky. V tortovej forme z cesta vyformujeme korpus.
Vo väčšej miske rozmiešame vajcia a práškový cukor. Ricottu zbavíme prebytočnej vody a do misky ju prepasírujeme cez husté sitko. Opatrne zmiešame s vajíčkami, pridáme 1 smotanu a levanduľový sirup podľa chuti. Hmotu vylejeme do pripravenej formy, ozdobíme levanduľovými kvetmi a pečieme 35 min pri 175 stupňoch.
Čučoriedky povaríme vo vode, prepasírujeme, pridáme koňak a zredukujeme.
Šéfkuchár: Juraj Saktor | Recept z epizódy: 22. 09. 2013
Ingrediencie
- na cesto:
- 210 g hladkej múky,
- 100 g masla,
- 3 žĺtky,
- 100 g práškového cukru,
- štipka soli,
- citrónová kôra,
- 1/3 prášku do pečiva,
- na plnku:
- 1 kg ricotty,
- 2 KL práškového cukru,
- 100 ml šľahačkovej smotany,
- levanduľový sirup,
- 2 vajcia,
- čerstvé alebo sušené levanduľové kvety na ozdobenie,
- na poliatie:
- 300 g čerstvých chutných čučoriedok alebo domáci čučoriedkový kompót,
- 50 ml koňaku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame