Levanduľová torta s ricottou - Tajomstvo mojej kuchyne

Levanduľová torta s ricottou

Maspoma

V miske zmiešame preosiatu múku a preosiaty cukor. Pridáme maslo izbovej teploty, prášok do pečiva, žĺtky, štipku soli a kôru z jedného bio citrónu. Všetko spolu vypracujeme a necháme zabalené vo fólii v chladničke asi 30 min odstáť. Ak chceme ešte jemnejšie cesto, pripravíme si ho večer predtým. Asi 20 minút pred pečením cesto vyberieme z chladničky. V tortovej forme z cesta vyformujeme korpus.

Vo väčšej miske rozmiešame vajcia a práškový cukor. Ricottu zbavíme prebytočnej vody a do misky ju prepasírujeme cez husté sitko. Opatrne zmiešame s vajíčkami, pridáme 1 smotanu a levanduľový sirup podľa chuti. Hmotu vylejeme do pripravenej formy, ozdobíme levanduľovými kvetmi a pečieme 35 min pri 175 stupňoch.

Čučoriedky povaríme vo vode, prepasírujeme, pridáme koňak a zredukujeme.

Maspoma

Šéfkuchár: Juraj Saktor | Recept z epizódy: 22. 09. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu