Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia,
- 200 ml vlažnej vody,
- 150 g práškového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 150 g polohrubej múky,
- 1/3 prášku do pečiva,
- na linecké cesto:
- 125 g hladkej múky,
- 70 g masla,
- 35 g práškového cukru,
- 1 žĺtok,
- ½ balíčka vanilkového cukru,
- na krém:
- 500 ml šľahačky,
- 250 g Topmix (môžeme nahradiť 3 PL ľubovoľného džemu),
- 4 PL jahodového džemu,
- 150g vody,
- 50 g kryštálového cukru,
- 1 bal. tortového želé Dr.Oetker,
- 4 kiwi,
- 2 banány,
- 250g jahôd
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Letná tortička
Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme a pridáme do nich 50 g cukru. Žĺtky vyšľaháme s vodou a pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor a ešte riadne vyšľaháme. Zmes zmiešame s múkou a kypriacim práškom a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Dáme do vymastenej a múkou vyspanej formy a pečieme cca 25 min na 190 stupňoch. Suroviny na linecké cesto zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré pečieme cca 10 min vo vymastenej a vysypanej forme pri 190 stupňoch.
Ušľaháme šľahačku a na dochutenie do nej pridáme Topmix, prípadne džem. Cukor rozvaríme vo vode.Korpus z piškótového cesta prekrojíme a natrieme ho džemom. Dáme naň 1/3 šľahačkového krému. Potom uložíme linecké cesto , ktoré potrieme zase tretinou krému. Na vrch dáme zase piškótové cesto, pokvapkáme ho cukrovou vodou a celú tortu potrieme zvyškom krému. Navrch naukladáme nakrájané ovocie a polejeme želatínou.
Šéfkuchár: Jozefa Sihelská | Recept z epizódy: 23. 06. 2013
Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia,
- 200 ml vlažnej vody,
- 150 g práškového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 150 g polohrubej múky,
- 1/3 prášku do pečiva,
- na linecké cesto:
- 125 g hladkej múky,
- 70 g masla,
- 35 g práškového cukru,
- 1 žĺtok,
- ½ balíčka vanilkového cukru,
- na krém:
- 500 ml šľahačky,
- 250 g Topmix (môžeme nahradiť 3 PL ľubovoľného džemu),
- 4 PL jahodového džemu,
- 150g vody,
- 50 g kryštálového cukru,
- 1 bal. tortového želé Dr.Oetker,
- 4 kiwi,
- 2 banány,
- 250g jahôd
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame