Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia
- 180 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
- 130 g krupicového cukru
- 100 g sušeného jemne strúhaného kokosu
- 125 ml slnečnicového oleja
- 300 g bieleho jogurtu
- 3 PL práškového cukru
- na krém:
- 500 g mascarpone
- šľahačka podľa potreby
- 1 vanilkový lusk Dr. Oetker
- 2 PL práškového cukru
- na polevu:
- 4 PL práškového cukru
- 1 PL kakaa
- 3-4 PL rumu
- 200 g horkej čokolády
- 200 ml šľahačky
- 8 malých plátkov želatíny
- 2 PL mandľových lupienkov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kokosovo-mandľová torta
Do misy preosejeme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, pridáme cukor, kokos, žĺtky (vyšľahané s trochou cukru), olej, jogurt a ručným elektrickým šľahačom dobre vymiešame. Na záver pridáme bielky vyšľahané tiež s trochou cukru. Všetko už len ľahko premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov Celzia na 30- 40 minút.
Krém si pripravíme tak, že mascarpone zmiešame s trochou šľahačky, cukrom a pridáme vanilkový lusk.
Na polevu zmiešame čokoládu, šľahačku, kakao, cukor a chvíľu povaríme. Pridáme 8 plátkov malej želatíny, ktorú sme si predtým na 10 minút namočili do vody a premiešame.
Ďalej si opražíme mandľové lupienky.
Vychladnutú tortu prekrojíme a pokvapkáme rumom. Naplníme krémom a potrieme aj boky a vrch torty. Na záver polejeme čokoládovou polevou a posypeme mandľovými lupienkami.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 10. 2017
Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia
- 180 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
- 130 g krupicového cukru
- 100 g sušeného jemne strúhaného kokosu
- 125 ml slnečnicového oleja
- 300 g bieleho jogurtu
- 3 PL práškového cukru
- na krém:
- 500 g mascarpone
- šľahačka podľa potreby
- 1 vanilkový lusk Dr. Oetker
- 2 PL práškového cukru
- na polevu:
- 4 PL práškového cukru
- 1 PL kakaa
- 3-4 PL rumu
- 200 g horkej čokolády
- 200 ml šľahačky
- 8 malých plátkov želatíny
- 2 PL mandľových lupienkov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame