Kokosovo-mandľová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Kokosovo-mandľová torta

Maspoma

Do misy preosejeme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, pridáme cukor, kokos, žĺtky (vyšľahané s trochou cukru), olej, jogurt a  ručným elektrickým šľahačom dobre vymiešame. Na záver pridáme bielky vyšľahané tiež s trochou cukru. Všetko už len ľahko premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov Celzia  na 30- 40 minút.

Krém si pripravíme tak, že mascarpone zmiešame s trochou šľahačky, cukrom a pridáme vanilkový lusk.

Na polevu zmiešame čokoládu, šľahačku, kakao, cukor a chvíľu povaríme. Pridáme 8 plátkov malej želatíny, ktorú sme si predtým na 10 minút namočili do vody a premiešame.

Ďalej si opražíme mandľové lupienky.

Vychladnutú tortu prekrojíme a pokvapkáme rumom. Naplníme krémom a potrieme aj boky a vrch torty. Na záver polejeme čokoládovou polevou a posypeme mandľovými lupienkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 10. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu