Kávová torta „Lojzko“ - Tajomstvo mojej kuchyne

Kávová torta „Lojzko“

Maspoma

Žĺtky a bielky oddelíme, žĺtky vymiešame s cukrom do peny, potom pomaly vmiešame kávu a strúhanku, mleté mandle a na záver sneh z bielkov. Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme polohrubou múkou, vlejeme cesto a pečieme najskôr pri teplote 200 stupňov asi 10 min a potom znížime na 170 stupňov a pečieme cca 30 min.

Zo silnej kávy a cukru uvaríme hustý sirup, redukujeme asi 5 minút, necháme trochu vychladnúť. Tri žĺtky vymiešame v miske do peny, pomaly vlievame kávový sirup a miešame pokiaľ nevychladne. V druhej miske vymiešame maslo do peny a potom ho po častiach opatrne primiešavame do žĺtkov so sirupom, musí vzniknúť rovnorodá hladká plnka.

Upečený korpus prekrojíme, naplníme plnkou, ktorú použijeme aj na vrch a boky torty. Vrch môžeme posypať kávou a ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

Maspoma

Šéfkuchár: Eva Rysová | Recept z epizódy: 13. 10. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu