Ingrediencie
- 300 g polohrubej múky,
- 150 g masla,
- 200 g kryštálového cukru,
- 3 vajcia,
- 750 g kyslejších jabĺk,
- 150 g mletého maku,
- 100 ml červeného vína,
- šťava z 1 citróna,
- 4 PL marhuľového džemu,
- 400 ml šľahačkovej smotany,
- 50 g nasekaných pistácií
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablkovo-maková torta
Z múky, masla, 75 g kryštálového cukru a 2 žĺtok vymiesime cesto, ktoré necháme 30 min odpočívať. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Asi 2/3 cesta uložíme na dno tortovej formy, zvyšok po okrajoch. Cesto popicháme vidličkou a dáme zapiecť asi na 10 min do rúry. Jablká ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Mak zmiešame s 25 g kryštálového cukru, pridáme červené víno, šťavu z citróna, 1 žĺtok a tuhý sneh z bielkov, ktoré sme šľahali so 100 g kryštálového cukru.
Na predpečený a vychladnutý korpus poukladáme jablká, zalejeme makovou plnkou a pečieme asi 50 min pri 180 stupňoch. Na záver ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, boky potrieme džemom a posypeme pistáciami.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 01. 2012
Ingrediencie
- 300 g polohrubej múky,
- 150 g masla,
- 200 g kryštálového cukru,
- 3 vajcia,
- 750 g kyslejších jabĺk,
- 150 g mletého maku,
- 100 ml červeného vína,
- šťava z 1 citróna,
- 4 PL marhuľového džemu,
- 400 ml šľahačkovej smotany,
- 50 g nasekaných pistácií
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame