Jablkovo-maková torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Jablkovo-maková torta

Maspoma

Z múky, masla, 75 g kryštálového cukru a 2 žĺtok vymiesime cesto, ktoré necháme 30 min odpočívať. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Asi 2/3 cesta uložíme na dno tortovej formy, zvyšok po okrajoch. Cesto popicháme vidličkou a dáme zapiecť asi na 10 min do rúry. Jablká ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Mak zmiešame s 25 g kryštálového cukru, pridáme červené víno, šťavu z citróna, 1 žĺtok a tuhý sneh z bielkov, ktoré sme šľahali so 100 g kryštálového cukru.

Na predpečený a vychladnutý korpus poukladáme jablká, zalejeme makovou plnkou a pečieme asi 50 min pri 180 stupňoch. Na záver ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, boky potrieme džemom a posypeme pistáciami.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 01. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu