Ingrediencie
- Na cesto:
- 150 g hladkej múky,
- 50 g mletých mandlí,
- 50 g cukru,
- 1 ČL škorice,
- štipku soli,
- 50 g masla,
- 2 žĺtky,
- 3 PL jablkovej šťavy
- Na plnku:
- 2 PL mletých mandlí,
- 3 PL vanilkového pudingu,
- 100 ml jablkovej šťavy,
- 1 citrón (šťavu aj kôru),
- 4 kyslé jablká,
- 2 PL hrozienok
- Na snehovú vrstvu:
- 2 bielky,
- 2 PL cukru,
- 2 PL mandľových lupienkov,
- štipku soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablková torta Maje Breinerovej a Anky Maľovej
Múku a prísady premiešame v nádobe. Pridáme maslo, žĺtky, jablkovú šťavu a rýchlo zmiešame. Nemiesime! Prikryjeme a necháme asi hodinu postáť. Polovicu cesta vyvaľkáme na 5 mm hrúbku, dáme do pripravenej formy vyloženej papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Zvyšné cesto vyformujeme do rolky, ktorú uložíme po obvode formy. Vanilkový prášok zmiešame s jablkovou šťavou, primiešame šťavu a kôru z citróna, pridáme postrúhané jablká, hrozienka, zmiešame a dáme na cesto. Približne 20 minút predpečieme v spodnej časti rúry na 180°C. Bielky vyšľaháme so soľou, pridáme cukor, dáme na predpečený koláč, posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť ešte na 15 minút. Nakoniec necháme pri mierne pootvorenej rúre ešte asi 5 minút sušiť.
Šéfkuchár: Anka Maľová | Recept z epizódy: 13. 06. 2010
Ingrediencie
- Na cesto:
- 150 g hladkej múky,
- 50 g mletých mandlí,
- 50 g cukru,
- 1 ČL škorice,
- štipku soli,
- 50 g masla,
- 2 žĺtky,
- 3 PL jablkovej šťavy
- Na plnku:
- 2 PL mletých mandlí,
- 3 PL vanilkového pudingu,
- 100 ml jablkovej šťavy,
- 1 citrón (šťavu aj kôru),
- 4 kyslé jablká,
- 2 PL hrozienok
- Na snehovú vrstvu:
- 2 bielky,
- 2 PL cukru,
- 2 PL mandľových lupienkov,
- štipku soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame