Jablková torta Maje Breinerovej a Anky Maľovej - Tajomstvo mojej kuchyne

Jablková torta Maje Breinerovej a Anky Maľovej

Maspoma

Múku a prísady premiešame v nádobe. Pridáme maslo, žĺtky, jablkovú šťavu a rýchlo zmiešame. Nemiesime! Prikryjeme a necháme asi hodinu postáť. Polovicu cesta vyvaľkáme na 5 mm hrúbku, dáme do pripravenej formy vyloženej papierom na pečenie a popicháme vidličkou. Zvyšné cesto vyformujeme do rolky, ktorú uložíme po obvode formy. Vanilkový prášok zmiešame s jablkovou šťavou, primiešame šťavu a kôru z citróna, pridáme postrúhané jablká, hrozienka, zmiešame a dáme na cesto. Približne 20 minút predpečieme v spodnej časti rúry na 180°C. Bielky vyšľaháme so soľou, pridáme cukor, dáme na predpečený koláč, posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť ešte na 15 minút. Nakoniec necháme pri mierne pootvorenej rúre ešte asi 5 minút sušiť.

Maspoma

Šéfkuchár: Anka Maľová | Recept z epizódy: 13. 06. 2010

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu