Ingrediencie
- 4 vajcia,
- 1 gaštanové pyré,
- 150 g jemného krupicového cukru,
- 100 g mletých mandlí,
- 1/2 prášku do pečiva,
- 2 šľahačky,
- na ozdobu:
- 4 kiwi + jahody,
- na vymastenie tortovej formy:
- 1 PL masla,
- na vysypanie tortovej formy:
- 1 PL hrubej múky,
- domáci marhuľový džem
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Gaštanová torta „Evička“
Oddelíme žĺtky od bielkov . Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Do tejto zmesi pridáme nastrúhané gaštanové pyré, mleté mandle, prášok do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov a zmiešame. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypme múkou. Gaštanovú zmes vlejeme do formy a pečieme 30-40 min pri teplote 160 stupňov. Vychladnutý korpus prekrojíme a potrieme marhuľovým džemom. Tortu potrieme šľahačkou a dozdobíme nakrájaným ovocím.
Šéfkuchár: Ľudmila Svanová | Recept z epizódy: 13. 10. 2013
Ingrediencie
- 4 vajcia,
- 1 gaštanové pyré,
- 150 g jemného krupicového cukru,
- 100 g mletých mandlí,
- 1/2 prášku do pečiva,
- 2 šľahačky,
- na ozdobu:
- 4 kiwi + jahody,
- na vymastenie tortovej formy:
- 1 PL masla,
- na vysypanie tortovej formy:
- 1 PL hrubej múky,
- domáci marhuľový džem
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame