Čokoládová torta s penou Dulce de Leche - Tajomstvo mojej kuchyne

Čokoládová torta s penou Dulce de Leche

Maspoma

Sušienky pomelieme a zmiešame ich s rozpusteným Palmarínom. Natlačíme do formy a pečieme 5-8 minút pri 180 stupňoch. Necháme vychladnúť. Želatínu necháme nabobtnať v studenej vode a potom roztopíme v hrnci. Na 1. plnku vyšľaháme Salko, pridáme k nemu jednu vyšľahanú šľahačku a vychladnutú želatínu. Na záver vmiešame druhú vyšľahanú šľahačku a premiešame. Prvú plnku vylejme na korpus a dáme na cca 1 hodinu do chladničky. Na 2.plnku vymixujeme mixérom banány, pridáme citr.šťavu, vyšľahanú šľahačku a želatínu, pripravenú rovnako ako pri plnke 1. Druhú plnku vylejeme na stuhnutú tortu a opäť vrátime do chladničky. Kakao roztopíme vo vode, prevaríme, pridáme smotanu, necháme vychladnúť a opäť vmiešame želatínu pripravenú ako predchádzajúce razy. Čokoládovou polevou polejeme stuhnutú tortu, necháme vychladnúť a zdobíme karamelovými ozdobami z cukru a štipky soli.

Maspoma

Šéfkuchár: Daniel Kaplavka | Recept z epizódy: 09. 03. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu