Ingrediencie
- na korpus:
- 180 g čokoládovo kokosových sušienok,
- 50 g Palmarínu
- na 1. plnku:
- 1 konzerva Salka karamel,
- 4 plátky želatíny,
- 2 smotany na šľahanie
- na 2. plnku:
- 4 banány,
- šťava z ½ citróna,
- 1 smotana na šľahanie,
- 3 plátky želatíny
- na polevu:
- 90 ml vody,
- 30 g kakaa,
- 60 g smotany na varenie,
- 90 g cukru,
- 3 plátky želatíny
- +
- karamelové ozdoby: 100g cukru, štipka soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládová torta s penou Dulce de Leche
Sušienky pomelieme a zmiešame ich s rozpusteným Palmarínom. Natlačíme do formy a pečieme 5-8 minút pri 180 stupňoch. Necháme vychladnúť. Želatínu necháme nabobtnať v studenej vode a potom roztopíme v hrnci. Na 1. plnku vyšľaháme Salko, pridáme k nemu jednu vyšľahanú šľahačku a vychladnutú želatínu. Na záver vmiešame druhú vyšľahanú šľahačku a premiešame. Prvú plnku vylejme na korpus a dáme na cca 1 hodinu do chladničky. Na 2.plnku vymixujeme mixérom banány, pridáme citr.šťavu, vyšľahanú šľahačku a želatínu, pripravenú rovnako ako pri plnke 1. Druhú plnku vylejeme na stuhnutú tortu a opäť vrátime do chladničky. Kakao roztopíme vo vode, prevaríme, pridáme smotanu, necháme vychladnúť a opäť vmiešame želatínu pripravenú ako predchádzajúce razy. Čokoládovou polevou polejeme stuhnutú tortu, necháme vychladnúť a zdobíme karamelovými ozdobami z cukru a štipky soli.
Šéfkuchár: Daniel Kaplavka | Recept z epizódy: 09. 03. 2014
Ingrediencie
- na korpus:
- 180 g čokoládovo kokosových sušienok,
- 50 g Palmarínu
- na 1. plnku:
- 1 konzerva Salka karamel,
- 4 plátky želatíny,
- 2 smotany na šľahanie
- na 2. plnku:
- 4 banány,
- šťava z ½ citróna,
- 1 smotana na šľahanie,
- 3 plátky želatíny
- na polevu:
- 90 ml vody,
- 30 g kakaa,
- 60 g smotany na varenie,
- 90 g cukru,
- 3 plátky želatíny
- +
- karamelové ozdoby: 100g cukru, štipka soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame