Čokoládová torta Bar - Tajomstvo mojej kuchyne

Čokoládová torta Bar

Maspoma

Najskôr si vyšľaháme sneh. Do hrnca dáme nastrúhanú čokoládu, žĺtky, cukor, orechy, kakao, múku a prášok do pečiva. Všetko prelejeme horúcou vodu a poriadne premiešame. Na záver do zmesi vmiešame sneh. Do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy vlejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch minimálne pol hodinu. Keď je korpus upečený, necháme ho vychladnúť.

Roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme žĺtky, maslo, cukor a roztopenú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do krému.

Do tortovej misy vložíme korpus, navrstvíme naň krém a necháme zachladiť v chladničke.

Maspoma

Šéfkuchár: Barbora Štubňová | Recept z epizódy: 09. 02. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu