Ingrediencie
- na korpus:
- 3 bielky,
- 4 žĺtky,
- 4 PL práškového cukru,
- 4 PL horúcej vody,
- 1 PL holandského kakaa,
- 1 PL horkej čokolády (min. 70% kakaa),
- 3 PL mletých vlašských orechov,
- 1 PL polohrubej múky ( môže byť aj špaldová),
- 3 KL prášku do pečiva
- na krém:
- 6 žĺtkov,
- 6 bielkov,
- 180 g masla,
- 180 g kvalitnej horkej čokolády,
- 180 g práškového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládová torta Bar
Najskôr si vyšľaháme sneh. Do hrnca dáme nastrúhanú čokoládu, žĺtky, cukor, orechy, kakao, múku a prášok do pečiva. Všetko prelejeme horúcou vodu a poriadne premiešame. Na záver do zmesi vmiešame sneh. Do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy vlejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch minimálne pol hodinu. Keď je korpus upečený, necháme ho vychladnúť.
Roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme žĺtky, maslo, cukor a roztopenú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do krému.
Do tortovej misy vložíme korpus, navrstvíme naň krém a necháme zachladiť v chladničke.
Šéfkuchár: Barbora Štubňová | Recept z epizódy: 09. 02. 2014
Ingrediencie
- na korpus:
- 3 bielky,
- 4 žĺtky,
- 4 PL práškového cukru,
- 4 PL horúcej vody,
- 1 PL holandského kakaa,
- 1 PL horkej čokolády (min. 70% kakaa),
- 3 PL mletých vlašských orechov,
- 1 PL polohrubej múky ( môže byť aj špaldová),
- 3 KL prášku do pečiva
- na krém:
- 6 žĺtkov,
- 6 bielkov,
- 180 g masla,
- 180 g kvalitnej horkej čokolády,
- 180 g práškového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame