Baklažánová torta Borisa a Kristíny Farkašovcov - Tajomstvo mojej kuchyne

Baklažánová torta Borisa a Kristíny Farkašovcov

Maspoma

Baklažán nakrájame po dĺžke na „rezne“ hrubé najviac 1 cm. Posolíme a necháme odstáť. Obalíme múkou, vajíčkom a strúhankou. Baklažánové rezne vypražíme na oleji a do papierových osušiek z nich vytlačíme zvyšný tuk. Rozdelíme ich na tri rovnaké množstvá. Paradajky pokrájame na kocky a rozmixujeme na hustú kašu. Posolíme, vmiešame 5 strúčikov prelisovaného cesnaku a oregano (podľa chuti).

Prvá vrstva: Na dno vyššej zapekacej misy rozložíme jednu tretinu baklažánov. Na ne rozotrieme polovicu paradajkovej kaše. Na ňu rozdrobíme polovicu tvarohu a jemne posolíme.

Druhá vrstva: Postup je identický ako pri prvej vrstve.

Tretia vrstva: Rovnaká, len namiesto tvarohu pokryjeme tortu postrúhaným tvrdým syrom. Pečieme v rúre na 180°C asi 30 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Boris Farkaš | Recept z epizódy: 11. 10. 2009

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu