Ingrediencie
- 1 kg rozmixovaných paradajok,
- 2 stredne veľké baklažány,
- strúhanku,
- hladkú múku,
- 2 vajcia,
- olej,
- 5 strúčikov cesnaku,
- oregano,
- soľ,
- 1 tvaroh,
- ½ hrnčeka tvrdšieho postrúhaného syra
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Baklažánová torta Borisa a Kristíny Farkašovcov
Baklažán nakrájame po dĺžke na „rezne“ hrubé najviac 1 cm. Posolíme a necháme odstáť. Obalíme múkou, vajíčkom a strúhankou. Baklažánové rezne vypražíme na oleji a do papierových osušiek z nich vytlačíme zvyšný tuk. Rozdelíme ich na tri rovnaké množstvá. Paradajky pokrájame na kocky a rozmixujeme na hustú kašu. Posolíme, vmiešame 5 strúčikov prelisovaného cesnaku a oregano (podľa chuti).
Prvá vrstva: Na dno vyššej zapekacej misy rozložíme jednu tretinu baklažánov. Na ne rozotrieme polovicu paradajkovej kaše. Na ňu rozdrobíme polovicu tvarohu a jemne posolíme.
Druhá vrstva: Postup je identický ako pri prvej vrstve.
Tretia vrstva: Rovnaká, len namiesto tvarohu pokryjeme tortu postrúhaným tvrdým syrom. Pečieme v rúre na 180°C asi 30 minút.
Šéfkuchár: Boris Farkaš | Recept z epizódy: 11. 10. 2009
Ingrediencie
- 1 kg rozmixovaných paradajok,
- 2 stredne veľké baklažány,
- strúhanku,
- hladkú múku,
- 2 vajcia,
- olej,
- 5 strúčikov cesnaku,
- oregano,
- soľ,
- 1 tvaroh,
- ½ hrnčeka tvrdšieho postrúhaného syra
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame