Ingrediencie
- 30 g medu (najlepšie levanduľový)
- 15 ml šalviového čaju
- 55 g hnedého trstinového cukru
- 5-10 ml propolisovej tinktúry
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 5 kvapiek citrónovej silice
- 5 kvapiek čajovníkovej silice
- ½ ČL kyseliny askorbovej
- ½ ČL ryžovej múky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tinkine propolisovo šalviové cukríky
Postup: Cukor, med a šalviový čaj dáme do hrnčeka variť pri miernej teplote a stále premiešavame. Keď teplota postupne dosiahne 145 stupňov Celzia, vypneme a nalejeme citrónovú šťavu, ktorá zastaví varenie. Počkáme jednu minútu, nalejeme propolis a dobre premiešame. Počkáme jednu minútu, nalejeme silice , premiešame a nalievame do silikónovej formy na čokoládové cukríky. Dáme na 15 minút do chladničky a môžeme vyklepať a obaliť v pomletej kyseline askorbovej a ryžovej múke. Skladujeme v chladničke, kde nám vydržia približne jeden mesiac.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 27. 11. 2016
Ingrediencie
- 30 g medu (najlepšie levanduľový)
- 15 ml šalviového čaju
- 55 g hnedého trstinového cukru
- 5-10 ml propolisovej tinktúry
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 5 kvapiek citrónovej silice
- 5 kvapiek čajovníkovej silice
- ½ ČL kyseliny askorbovej
- ½ ČL ryžovej múky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame