Ingrediencie
- ½ l vody
- 30 stoniek tymianu (čerstvého alebo sušeného)
- 20 listov šalvie
- 1 PL prvosienky
- 1 PL podbeľu
- ½ bio citrónu
- ½ limetky
- 200 g trstinového cukru
- 100 g medu
- ½ ČL kyseliny askorbovej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tinkin sirup proti kašľu
Postup: Vodu prevaríme a necháme úplne vychladnúť. Precedíme cez gázu, alebo husté sitko, aby sme zachytili vodný kameň, ktorý sa vytvoril na povrchu. Bylinky opláchneme pod vodou a necháme odkvapkať. Posekáme ich, aby sa lepšie macerovali a pridáme do prevarenej a vychladnutej vody. Vyžmýkame citrón aj limetku, zamiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme lúhovať 24 hodín v chladnej miestnosti. Vylúhovanú vodu s bylinkami precedíme cez sitko, prisypeme cukor, med, kyselinu askorbovú a varíme. V momente, keď sirup dosiahne teplotu 72-74 stupňov Celzia oheň úplne znížime a necháme povariť presne 3 minúty. Toto je proces pasterizácie, pri ktorom sa nám nestratia zo sirupu cenné vitamíny. Určite nevaríme dlhšie, ani na viac stupňov.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 29. 01. 2017
Ingrediencie
- ½ l vody
- 30 stoniek tymianu (čerstvého alebo sušeného)
- 20 listov šalvie
- 1 PL prvosienky
- 1 PL podbeľu
- ½ bio citrónu
- ½ limetky
- 200 g trstinového cukru
- 100 g medu
- ½ ČL kyseliny askorbovej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame