Tinkin sirup proti kašľu - Tajomstvo mojej kuchyne

Tinkin sirup proti kašľu

Maspoma

Postup: Vodu prevaríme a necháme úplne vychladnúť. Precedíme cez gázu, alebo husté sitko, aby sme zachytili vodný kameň, ktorý sa vytvoril na povrchu. Bylinky opláchneme pod vodou a necháme odkvapkať. Posekáme ich, aby sa lepšie macerovali a pridáme do prevarenej a vychladnutej vody. Vyžmýkame citrón aj limetku, zamiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme lúhovať 24 hodín v chladnej miestnosti. Vylúhovanú vodu s bylinkami precedíme cez sitko, prisypeme cukor, med, kyselinu askorbovú a varíme. V momente, keď sirup dosiahne teplotu 72-74 stupňov Celzia oheň úplne znížime a necháme povariť presne 3 minúty. Toto je proces pasterizácie, pri ktorom sa nám nestratia zo sirupu cenné vitamíny. Určite nevaríme dlhšie, ani na viac stupňov.

Maspoma

Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 29. 01. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu