Ingrediencie
- 5 bielych vajec
- 10 citrónov
- 250 g medu
- 200 ml domáceho destilátu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tinkin kĺbový elixír z celých vajec
Postup: Do pohára vložíme celé, surové (najlepšie biele) vajcia a zalejeme ich precedenou citrónovou šťavou tak, aby boli celé ponorené. Pohár uzatvoríme a dáme do chladničky na 12-14 dní. Citrónová šťava bude z vajec uvoľňovať vápnik. Po 14 dňoch by sa mal z vajec vápnik celkom uvoľniť a vajcia by mali zostať obalené len v blane. Vajcia vyberieme, blanu odstránime a spolu s citrónovou šťavou a uvoľneným vápnikom rozmixujeme. Potom pridáme 250 g medu a 200 ml destilátu. Všetko ešte raz zmixujeme. Užívame 2-3 krát denne 20 ml.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 20. 05. 2017
Ingrediencie
- 5 bielych vajec
- 10 citrónov
- 250 g medu
- 200 ml domáceho destilátu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame