Ingrediencie
- med (rovnaké množstvo)
- peľ (rovnaké množstvo)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tinkin fermentovaný peľ
Postup: Naše telo nevie spracovať látky obsiahnuté v peli, preto sa musí peľ fermentovať – prekvasiť a to sa dá, keď sa zmieša s medom alebo medovou vodou. Ak sa peľ dá fermentovať do medu, tak je treba ho zmiešať v pomere 1:1 (med:peľ) a nechať pri teplote minimálne 20 stupňov Celzia prekvasiť 20-25 dní.Takto prekvasený peľ sa môže dlhodobo uskladniť. Užíva sa 3 x denne po 1 KL. Je veľmi dobrý na imunitu. Ak peľ prekvasí s medom dobre ho znášajú aj alergici, ktorí majú sennú nádchu. V prípade, že ho užívajú minimálne 6 týždňov pred nástupom alergie môžu potlačiť príznaky choroby.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 08. 05. 2017
Ingrediencie
- med (rovnaké množstvo)
- peľ (rovnaké množstvo)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame