Šošovicová polievka tureckej nevesty - Tajomstvo mojej kuchyne

Šošovicová polievka tureckej nevesty

Maspoma

Cibuľu, papriky aj mrkvu nakrájame nadrobno. Šošovicu a pšeno opláchneme pod vodou. V hrnci rozpálime olivový olej a postupne pridávame cibuľu, papriky a mrkvu. Každú z nich necháme 2 minútky restovať. Dochutíme  soľou,  čiernym korením, čili, kurkumou, drvenou rascou a mletou červenou paprikou. Pridáme šošovicu s pšenom, pretlak, bobkový list, zalejeme vodou, zamiešame a varíme asi 20 minút. Počas varenia chutnáme, či je zelenina dosť mäkká. Vyberieme bobkový list, vhodíme kus masla a zľahka rozmixujeme. Nie úplne, len troška, aby sa “rozbila” šošovica. Prípadne môžeme asi dve žufanky odobrať bokom, zostatok rozmixovať do hladka a pridať späť k polievke. Hotovú na záver dochutíme petržlenovou vňaťou, dosolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Maspoma

Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 10. 11. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu