Ingrediencie
- 1 biela cibuľa
- 1/2 zelenej, červenej a žltej papriky
- 1 mrkva
- 200 g červenej šošovice
- 1 PL pšena
- 400 ml nezahusteného pretlaku
- olivový olej
- 1 PL masla
- soľ
- čierne korenie
- kurkuma
- čili
- drvená rasca
- mletá červená paprika
- bobkový list
- petržlenová vňať
- citrónová šťava
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šošovicová polievka tureckej nevesty
Cibuľu, papriky aj mrkvu nakrájame nadrobno. Šošovicu a pšeno opláchneme pod vodou. V hrnci rozpálime olivový olej a postupne pridávame cibuľu, papriky a mrkvu. Každú z nich necháme 2 minútky restovať. Dochutíme soľou, čiernym korením, čili, kurkumou, drvenou rascou a mletou červenou paprikou. Pridáme šošovicu s pšenom, pretlak, bobkový list, zalejeme vodou, zamiešame a varíme asi 20 minút. Počas varenia chutnáme, či je zelenina dosť mäkká. Vyberieme bobkový list, vhodíme kus masla a zľahka rozmixujeme. Nie úplne, len troška, aby sa “rozbila” šošovica. Prípadne môžeme asi dve žufanky odobrať bokom, zostatok rozmixovať do hladka a pridať späť k polievke. Hotovú na záver dochutíme petržlenovou vňaťou, dosolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 10. 11. 2019
Ingrediencie
- 1 biela cibuľa
- 1/2 zelenej, červenej a žltej papriky
- 1 mrkva
- 200 g červenej šošovice
- 1 PL pšena
- 400 ml nezahusteného pretlaku
- olivový olej
- 1 PL masla
- soľ
- čierne korenie
- kurkuma
- čili
- drvená rasca
- mletá červená paprika
- bobkový list
- petržlenová vňať
- citrónová šťava
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame