Ingrediencie
- 10 zemiakov
- 1 väčšia mrkva
- 250 g bryndze
- 1 červená cibuľa
- 100 g domácej slaninky
- olivový olej
- petržlenová vňať
- rasca
- sójová omáčka
- trstinový cukor alebo med
- soľ
- trocha masla na vymazanie plechu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Gazdovské zemiaky
Zemiaky a mrkvu ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska, polejeme olivovým olejom, osolíme, pridáme rascu a premiešame. Plech vymažeme maslom, rozložíme zemiaky, mrkvu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi na 40 minút. Upečené chrumkavé zemiaky s mrkvou vyberieme, na vrch rozmrvíme bryndzu a dáme piecť ešte na 5 minút. Slaninku nakrájame na menšie kúsky, opečieme na suchej panvici do chrumkava a dáme odkvapkať na kuchynskú utierku. Cibuľku nakrájame nadrobno alebo na polkolieska a osmažíme na masti, ktorú nám vytopila slaninka, dchutíme trochou trstinového cukru, soli a sójovou omáčkou.
Hotové zemiačky posypeme skaramelizovanou cibuľkou, chrumkavou slaninkou a posekanou petržlenovou vňatkou.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 05. 05. 2019
Ingrediencie
- 10 zemiakov
- 1 väčšia mrkva
- 250 g bryndze
- 1 červená cibuľa
- 100 g domácej slaninky
- olivový olej
- petržlenová vňať
- rasca
- sójová omáčka
- trstinový cukor alebo med
- soľ
- trocha masla na vymazanie plechu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame