Gazdovské zemiaky - Tajomstvo mojej kuchyne

Gazdovské zemiaky

Maspoma

Zemiaky a mrkvu ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska, polejeme olivovým olejom, osolíme, pridáme rascu a premiešame. Plech vymažeme maslom, rozložíme zemiaky, mrkvu a dáme piecť do  rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi na 40 minút. Upečené chrumkavé zemiaky s mrkvou vyberieme, na vrch rozmrvíme   bryndzu a dáme piecť ešte na 5 minút. Slaninku nakrájame na menšie kúsky, opečieme na suchej panvici do chrumkava a dáme odkvapkať na kuchynskú utierku. Cibuľku nakrájame nadrobno alebo na polkolieska a osmažíme na masti, ktorú nám vytopila slaninka, dchutíme trochou trstinového cukru, soli a sójovou omáčkou.

Hotové zemiačky posypeme skaramelizovanou cibuľkou, chrumkavou slaninkou a posekanou petržlenovou vňatkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 05. 05. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu