Ingrediencie
- 1 šľahačková smotana (250 ml)
- 1ČL kurkumy
- 1 strúčik cesnaku (môže byť aj viac)
- ½ ČL himalájskej soli
- 2 hrste čerstvých byliniek (bazalka, oregano, pažítka, petržlenová vňať, medvedí cesnak)
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Antibiotické maslo
Postup: Smotanu dáme do mixéra a necháme prešľahať až do momentu, kým sa nám neoddelí tekutina od hmoty. Maslo dáme do studenej až ľadovej vody a rukou spracujeme na masu, aby sme ho očistili od podmaslia. Maslo musí byť mäkké dáme ho do nádoby, pridáme soľ, kurkumu, prelisovaný cesnak a ručným mixérom prešľaháme dopenista. Pridáme nasekané bylinky a pár kvapiek citrónu a znovu prešľaháme, aby sa suroviny zapracovali. Pomocou potravinovej fólie tvarujeme do šulcov alebo kociek a skladujeme v chladničke.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 28. 05. 2017
Ingrediencie
- 1 šľahačková smotana (250 ml)
- 1ČL kurkumy
- 1 strúčik cesnaku (môže byť aj viac)
- ½ ČL himalájskej soli
- 2 hrste čerstvých byliniek (bazalka, oregano, pažítka, petržlenová vňať, medvedí cesnak)
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame