Ingrediencie
- 250 g oravskej slaninky
- 1 a 1/2 - 2 kg teľacieho mäska s kosťou (krk, lýtko)
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 1/2 zeleru
- 2 zemiaky
- 1 červená cibuľa
- 750 ml červeného vína
- olivový olej
- bobkový list
- nové korenie celé
- čierne korenie drvené
- čerstvý tymian
- čerstvý rozmarín
- hrubozrnná soľ
- na štuchané zemiaky so zelerom:
- 5 väčších zemiakov
- 1/2 zeleru
- 5 strúčikov cesnaku
- olivový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
- petržlenová vňať
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Teľacinka na červenom víne
Slaninku nakrájame na plátky, dáme na dno pekáča a na ňu poukladáme osolené kusy teľacinky. Polejeme olivovým olejom, potrieme popučeným cesnakom a pridáme na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu. Dochutíme bobkovým listom, celým novým korením, drveným čiernym korením, čerstvým tymianom a rozmarínom. Na záver zalejeme červeným vínom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190° C asi na 2-3 hodiny, neskôr teplotu znížime na 180° C a dopekáme asi 1 hodinu.
Zemiaky uvaríme v šupe spolu s ošúpaným zelerom. Na panvici na olivovom oleji opečieme nakrájaný cesnak, pridáme ošúpané popučené zemiaky a zeler. Premiešame, opečieme , dochutíme soľou, čiernym mletým korením a petržlenovou vňatkou.
Teľacie mäsko podávame so štuchanými zemiakmi a zelerom.
Šéfkuchár: Anka Šišková | Recept z epizódy: 12. 06. 2022
Ingrediencie
- 250 g oravskej slaninky
- 1 a 1/2 - 2 kg teľacieho mäska s kosťou (krk, lýtko)
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 1/2 zeleru
- 2 zemiaky
- 1 červená cibuľa
- 750 ml červeného vína
- olivový olej
- bobkový list
- nové korenie celé
- čierne korenie drvené
- čerstvý tymian
- čerstvý rozmarín
- hrubozrnná soľ
- na štuchané zemiaky so zelerom:
- 5 väčších zemiakov
- 1/2 zeleru
- 5 strúčikov cesnaku
- olivový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
- petržlenová vňať
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame