Teľacie ragú s viedenskou knedľou - Tajomstvo mojej kuchyne

Teľacie ragú s viedenskou knedľou

Maspoma

Cibuľu nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané mäso, orestujeme, dochutíme soľou a bielym korením. Podlejeme zeleninovým vývarom, prikryjeme a dusíme. Keď nám mäsko troška zmäkne, pridáme na kúsky nakrájanú mrkvu, kaleráb, neskôr karfiol, hrášok a dodusíme. Do menšieho množstva smotany rozhabarkujeme škrob, postupne pridáme zvyšok smotany, trošku uvarenej zeleniny a všetko rozmixujeme. Pridáme k mäsu, dobre premiešame a povaríme asi 10-12 minút. Nakoniec dochutíme vínom, citrónovou šťavou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

knedľa:  Pečivo nakrájame na drobné kocky. Pridáme vajcia, vlažné mlieko, olej, múku, soľ, petržlenovú vňať, zmiešame a necháme 30 minút postáť. Šálky vystelieme potravinovou fóliou a do 3/4  naplníme zmesou. Šálky ponoríme do hrnca s vriacou vodou – asi do 2/3 výšky . Varíme približne 15 minút. Hotové vyklopíme a potrieme olejom. Servírujeme vcelku alebo môžeme na tenko nakrájať (napr. pomocou nite).

Maspoma

Šéfkuchár: Karin Haydu | Recept z epizódy: 13. 11. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu