Ingrediencie
- na teľacie ragú:
- 800 g teľacieho pliecka
- 2 menšie cibule
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 mrkvy
- 1 kaleráb
- 1/2 karfiolu
- 100 g mrazeného hrášku
- 250 ml smotany na varenie
- škrob (podľa potreby)
- 100 ml bieleho vína
- 100 ml citrónovej šťavy
- petržlenová vňať
- olej
- mleté biele korenie
- soľ
- na knedľu:
- 10 starších pečív
- 4 väčšie vajcia
- 200 ml vlažného mlieka
- 200 ml oleja
- 200 g pšeničnej hladkej múky
- petržlenová vňať
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Teľacie ragú s viedenskou knedľou
Cibuľu nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané mäso, orestujeme, dochutíme soľou a bielym korením. Podlejeme zeleninovým vývarom, prikryjeme a dusíme. Keď nám mäsko troška zmäkne, pridáme na kúsky nakrájanú mrkvu, kaleráb, neskôr karfiol, hrášok a dodusíme. Do menšieho množstva smotany rozhabarkujeme škrob, postupne pridáme zvyšok smotany, trošku uvarenej zeleniny a všetko rozmixujeme. Pridáme k mäsu, dobre premiešame a povaríme asi 10-12 minút. Nakoniec dochutíme vínom, citrónovou šťavou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
knedľa: Pečivo nakrájame na drobné kocky. Pridáme vajcia, vlažné mlieko, olej, múku, soľ, petržlenovú vňať, zmiešame a necháme 30 minút postáť. Šálky vystelieme potravinovou fóliou a do 3/4 naplníme zmesou. Šálky ponoríme do hrnca s vriacou vodou – asi do 2/3 výšky . Varíme približne 15 minút. Hotové vyklopíme a potrieme olejom. Servírujeme vcelku alebo môžeme na tenko nakrájať (napr. pomocou nite).
Šéfkuchár: Karin Haydu | Recept z epizódy: 13. 11. 2022
Ingrediencie
- na teľacie ragú:
- 800 g teľacieho pliecka
- 2 menšie cibule
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 mrkvy
- 1 kaleráb
- 1/2 karfiolu
- 100 g mrazeného hrášku
- 250 ml smotany na varenie
- škrob (podľa potreby)
- 100 ml bieleho vína
- 100 ml citrónovej šťavy
- petržlenová vňať
- olej
- mleté biele korenie
- soľ
- na knedľu:
- 10 starších pečív
- 4 väčšie vajcia
- 200 ml vlažného mlieka
- 200 ml oleja
- 200 g pšeničnej hladkej múky
- petržlenová vňať
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame