Ingrediencie
- na kotletu:
- teľacia kotleta
- 200 ml smotany
- 1-2 rožky
- 10 gaštanov
- 150 g prerastenej slaninky
- 1 cibuľa
- 100 g sušených marhúľ
- 1-2 vajcia
- muškátový orech
- čierne korenie
- soľ
- čerstvé bylinky (petržlenová vňať, tymian, pažítka)
- olej
- na omáčku:
- 5-6 čerstvých fíg
- 500 ml červeného vína
- 200 g masla
- 100 g cukru
- hrsť hrozienok
- škorica
- jemný zemiakový škrob (Solamyl)
- na zemiakové šišky:
- 80 g masla
- 2 vajcia
- 3 žĺtky
- 60 g hladkej múky
- 50 g parmezánu
- približne 110 ml vody
- 900 g zemiakov uvarených v šupke
- muškátový orech
- soľ
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnená teľacia kotleta s figovou omáčkou a zemiakovými šiškami
Postup:
Zemiakové šišky:
Pripravíme odpaľované cesto: Vodu a 50 g masla privedieme do varu, do toho pridáme všetku múku a miešame, pokiaľ sa cesto odlepuje od hrnca. Necháme ho vychladnúť, pridáme vajcia, vymiešame do hladka a na koniec pridáme parmezán. Zemiaky olúpeme, prepasírujeme, pridáme rozpustené zvyšné maslo (30g), žĺtky, dochutíme muškátovým orechom a soľou. Zemiakovú kašu a odpaľované cesto zmiešame a zo vzniknutej zmesi pomocou lyžice tvarujeme šišky, ktoré opekáme v dobre rozpálenom oleji (160°C).
Kotleta: Kotletu nakrojíme, kapsu osolíme, okoreníme a pridáme tymian.
Plnka: Nakrájame cibuľku, slaninku a opražíme. Nakrájaný rožok a smotanu zmiešame s vajcom, do zmesi pridáme nakrájané gaštany, marhule a opraženú slaninku s cibuľou. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orechom, petržlenovou vňaťou a pažítkou. Mäso naplníme plnkou, opečieme na oleji a vložíme do rúry . Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia približne 20 minút.
Figová omáčka: Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme červené víno, škoricu, maslo, figy prekrojené na polovicu, hrozienka a redukujeme. Môžeme zahustiť Solamylom.
Typ: Ako prílohu môžeme podávať zimnú zeleninu.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 18. 12. 2016
Ingrediencie
- na kotletu:
- teľacia kotleta
- 200 ml smotany
- 1-2 rožky
- 10 gaštanov
- 150 g prerastenej slaninky
- 1 cibuľa
- 100 g sušených marhúľ
- 1-2 vajcia
- muškátový orech
- čierne korenie
- soľ
- čerstvé bylinky (petržlenová vňať, tymian, pažítka)
- olej
- na omáčku:
- 5-6 čerstvých fíg
- 500 ml červeného vína
- 200 g masla
- 100 g cukru
- hrsť hrozienok
- škorica
- jemný zemiakový škrob (Solamyl)
- na zemiakové šišky:
- 80 g masla
- 2 vajcia
- 3 žĺtky
- 60 g hladkej múky
- 50 g parmezánu
- približne 110 ml vody
- 900 g zemiakov uvarených v šupke
- muškátový orech
- soľ
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame