Ingrediencie
- 2 kg teľacej hrude,
- 3 mrkvy,
- 1 petržlen,
- 3 cibule,
- 1 PL paradajkového pretlaku,
- 4 vajcia,
- 8 ks toastového chleba,
- petržlenová vňať,
- 150 g šunky,
- bobkový list,
- nové korenie,
- mlieko,
- maslo,
- 150 ml červeného vína
- na gnochi:
- 150 g baby špenátu,
- 100 g polohrubej múky,
- 1 vajce,
- muškátový oriešok,
- soľ,
- 4 zemiaky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnená teľacia hruď a špenátové gnochi
Teľaciu hruď prekrojíme a vytvoríme kapsu.
Toastový chlieb nadrobíme, zalejeme mliekom, pridáme vajcia, rozpustené maslo, muškátový oriešok, nakrájanú šunku a petržlenovú vňať, okoreníme a osolíme. Mäsovú kapsu okoreníme zvnútra, naplníme plnkou a uzavrieme ihlou. Povrch ešte osolíme a okoreníme. Do zapekacej misy dáme olej, rozohrejeme ho na sporáku, orestujeme v ňom pokrájanú zeleninu, pridáme pretlak, bobkový list, nové korenie, červené víno a prevaríme. Potom vložíme na to aj naplnenú teľaciu kapsu (vrchom dole), obložíme maslom a pečieme pri 200 stupňoch v rúre asi 45 minút. Potom znížime teplotu na 160 stupňov. Po cca 30 minútach mäso otočíme. Podlievať môžeme vínom, vývarom alebo vodou.
Baby špenát oblanšírujeme v horúcej vode, schladíme na ľade a pomixujeme s vajíčkom. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, pretlačíme a potom vmiešame špenátovú zmes a múku. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvoríme šúľok a tvarujeme gnochi, ktoré varíme v osolenej vode. ( Keď vyplávajú na povrch, varíme ešte asi 3-4 minúty). Potom vyberieme gnochi z vody, opláchneme pod studenou vodou a tesne pred podávaním ešte opražíme na masle.
Plnenú teľaciu hruď podávame so špenátovými gnochi.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 25. 05. 2014
Ingrediencie
- 2 kg teľacej hrude,
- 3 mrkvy,
- 1 petržlen,
- 3 cibule,
- 1 PL paradajkového pretlaku,
- 4 vajcia,
- 8 ks toastového chleba,
- petržlenová vňať,
- 150 g šunky,
- bobkový list,
- nové korenie,
- mlieko,
- maslo,
- 150 ml červeného vína
- na gnochi:
- 150 g baby špenátu,
- 100 g polohrubej múky,
- 1 vajce,
- muškátový oriešok,
- soľ,
- 4 zemiaky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame