Nákyp z teľacieho mozočku s karfiolovými lievancami - Tajomstvo mojej kuchyne

Nákyp z teľacieho mozočku s karfiolovými lievancami

Maspoma

Karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Do mlieka pridáme 5 žĺtkov, rozmiešame, pridávame hladkú múku tak, aby vzniklo hustejšie lievancové cesto, pridáme doň nakrájaný karfiol, osolíme, okoreníme, nastrúhame muškátový oriešok a na záver sneh z 5 bielkov. Tvoríme lievance, ktoré vysmážame v oleji.

Na 2 PL olivového olej dáme nakrájanú cibuľu a osmažíme, pridáme odblanený mozoček, krátko podusíme. Do smotany rozšľaháme 5 celých vajec, osolíme, okoreníme a nastrúhame muškátov ý oriešok.
100 ml mlieka zmiešame so 100 ml sladkej smotany, na masle opražíme 1 nakrájanú cibuľu, poprášime 1 PL múky, zalejeme smotanou s mliekom a krátko povaríme. Nakoniec omáčku rozmixujeme a dochutíme soľou, nakrájanou pažítkou a troškou balzamikového octu.

Formičky vymastíme maslom, dáme na spodok časť upraženého mozočka, zalejeme smotanou s vajíčkami, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, opäť dáme mozoček, smotanu s vajíčkami a petržlen. Pečieme vo vodnom kúpeli asi 20 minút pri 180 stupňoch, potom stiahneme na 150 stupňov a dopekáme ešte asi 8 minút.
Podávame s pažítkovou omáčkou

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 11. 05. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu