Ingrediencie
- 800 g teľacieho pliecka,
- 50 g sardeliek,
- 125 g masla,
- 150 g šalotky,
- 50 g údenej slaninky,
- 10 ks toastového chleba,
- 3 vajcia,
- 1 citrón,
- 300 ml sladkej smotany,
- 300 ml teľacieho vývaru,
- 300 ml bieleho vína,
- 100 g hladkej múky,
- 100 g kapár,
- soľ,
- cukor,
- ocot,
- korenie,
- muškátový orech,
- chilli,
- petržlenová vňať
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Königsberger Klopse
Teľacie mäso zomelieme, preložíme do mixéru, pridáme sardelky, citrónovú kôru, vajcia, smotanu a rozmixujeme. Zmes potom preložíme do misky, v mixéri ešte nahrubo zmixujeme 5 toastových chlebov a spolu s petržlenovou vňaťou, chilli a muškátovým orieškom ho pridáme k mäsu. Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, slaninku a tiež pridáme k mäsu. Teľací vývar uvaríme s vínom, pridáme petržlenovú vňať. Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré varíme vo vývare s vínom asi 20 minút. Potom vývar scedíme, zahustíme smotanou, maslom, cca 5 ks toastového chleba, z ktorého sme odrezali kôrku a zmixujeme. Necháme prevariť a nakoniec dochutíme soľou, cukrom, citrónovou šťavou a octom a pridáme kapary –v tejto omáčke necháme chvíľku prehriať guľôčky.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 22. 03. 2015
Ingrediencie
- 800 g teľacieho pliecka,
- 50 g sardeliek,
- 125 g masla,
- 150 g šalotky,
- 50 g údenej slaninky,
- 10 ks toastového chleba,
- 3 vajcia,
- 1 citrón,
- 300 ml sladkej smotany,
- 300 ml teľacieho vývaru,
- 300 ml bieleho vína,
- 100 g hladkej múky,
- 100 g kapár,
- soľ,
- cukor,
- ocot,
- korenie,
- muškátový orech,
- chilli,
- petržlenová vňať
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame