Königsberger Klopse - Tajomstvo mojej kuchyne

Königsberger Klopse

Maspoma

Teľacie mäso zomelieme, preložíme do mixéru, pridáme sardelky, citrónovú kôru, vajcia, smotanu a rozmixujeme. Zmes potom preložíme do misky, v mixéri ešte nahrubo zmixujeme 5 toastových chlebov a spolu s petržlenovou vňaťou, chilli a muškátovým orieškom ho pridáme k mäsu. Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, slaninku a tiež pridáme k mäsu. Teľací vývar uvaríme s vínom, pridáme petržlenovú vňať. Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré varíme vo vývare s vínom asi 20 minút. Potom vývar scedíme, zahustíme smotanou, maslom, cca 5 ks toastového chleba, z ktorého sme odrezali kôrku a zmixujeme. Necháme prevariť a nakoniec dochutíme soľou, cukrom, citrónovou šťavou a octom a pridáme kapary –v tejto omáčke necháme chvíľku prehriať guľôčky.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 22. 03. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu