Ingrediencie
- 500 g teľacieho mäsa ( z orecha alebo z karé)
- soľ
- čierne mleté korenie
- na trojobal:
- 2 vajcia
- 1 PL smotany na šľahanie
- hladká múka
- panko strúhanka
- na vyprážanie:
- maslo
- masť
- na šalát:
- 1 kg baby zemiakov
- 2 šalotky
- 2 PL oleja
- pažítka
- na zálievku:
- 20 ml octu
- 100 ml vývaru
- 30 g práškového cukru
- 1 PL horčice
- soľ
- čierne mleté korenie
- na dozdobenie:
- citrón
- sardelky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Gabov teľací rezeň so zemiakovým šalátom
0Mäso očistíme, nakrájame na tenko, naklepeme, osolíme a okoreníme. Panko strúhanku rozmixujeme. Vajce rozbijeme do tanierika, nešľaháme, len jemne prstom premiešame, pridáme sladkú smotanu a znova jemne premiešame. Rezne klasicky obalíme v trojobale, v poradí múka, vaječná zmes a panko strúhanka. Strúhanku nepritláčame, len zľahka v nej rezeň obalíme. Vyprážame na rozpálenom masle a masti do zlatista.
Zemiaky na šalát, uvarené v šupe, ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a dáme do väčšej misy. V hrnci zmiešame vývar s horčicou, pridáme ocot, práškový cukor, soľ, čierne korenie, premiešame a zohrejeme. Šalotku nakrájame na drobno, orestujeme a pridáme k zemiakom. Všetko zalejeme marinádou, trochou oleja, posypeme pažítkou a premiešame. Na záver ešte dochutíme soľou, čiernym korením a v prípade potreby octom.
Rezeň podávame spolu so šalátom, dozdobený kúskom citróna a sardelkou.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 30. 10. 2022
Ingrediencie
- 500 g teľacieho mäsa ( z orecha alebo z karé)
- soľ
- čierne mleté korenie
- na trojobal:
- 2 vajcia
- 1 PL smotany na šľahanie
- hladká múka
- panko strúhanka
- na vyprážanie:
- maslo
- masť
- na šalát:
- 1 kg baby zemiakov
- 2 šalotky
- 2 PL oleja
- pažítka
- na zálievku:
- 20 ml octu
- 100 ml vývaru
- 30 g práškového cukru
- 1 PL horčice
- soľ
- čierne mleté korenie
- na dozdobenie:
- citrón
- sardelky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame