Ingrediencie
- 1kg teľacieho steaku s kosťou,
- hrubozrnná soľ,
- čierne korenie,
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bistecca alla Fiorentina
Pripravené mäso grilujeme na dobre rozpálenom ohni (alebo grilovacej panvici) z každej strany asi 4-5 minút, podľa toho, aké je vysoké. Na záver grilujeme aj zo strany, kde je kosť asi 5 minút. Mäso obraciame len raz. Ugrilované ho položíme na väčšiu misu a z každej strany ho dobre posolíme hrubozrnnou soľou, okoreníme čerstvo namletým korením, poriadne pokvapkáme olivovým olejom a niekoľkokrát ho na mise pretočíme a dobre v marináde ponamáčame. Potom mäso nakrájame na tenšie plátky a servírujeme s rukolou a parmezánovými ostružinami, ktoré ešte tiež posolíme a pokvapkáme olejom.
Šéfkuchár: Mária Miklošková | Recept z epizódy: 12. 10. 2014
Ingrediencie
- 1kg teľacieho steaku s kosťou,
- hrubozrnná soľ,
- čierne korenie,
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame