Ingrediencie
- 250 g šošovice,
- 8 marhúľ (môžu byť aj konzervované),
- 2 stonky zeleru,
- 1 PL horčicových semien,
- 1 KL rasce,
- 1 KL kurkumy,
- ½ KL chilli,
- 1 viazanička mladej cibuľky,
- maslo,
- soľ,
- 1 cesnak,
- 4 placky arabského chleba
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šošovica s marhuľami
Vopred namočenú šošovicu scedíme. Na masle opečieme rascu a horčicové semená tak, aby popukali. Pridáme odkvapkanú šošovicu, opečieme ju, pridáme kurkumu, chilli, nasekanú zelerovú vňať, soľ, podlejeme a dusíme do mäkka. Nakoniec na šošovicu poukladáme marhule, posypeme nadrobno pokrájanou cibuľkou s vňaťou. Ak máme čerstvé marhule, rozrežeme ich, vyberieme kôstky a necháme v šošovici krátko prehriať.
Podávame s arabským chlebom potretým cesnakom a maslom.
Šéfkuchár: Rasťo Piško | Recept z epizódy: 29. 09. 2013
Ingrediencie
- 250 g šošovice,
- 8 marhúľ (môžu byť aj konzervované),
- 2 stonky zeleru,
- 1 PL horčicových semien,
- 1 KL rasce,
- 1 KL kurkumy,
- ½ KL chilli,
- 1 viazanička mladej cibuľky,
- maslo,
- soľ,
- 1 cesnak,
- 4 placky arabského chleba
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame