Ingrediencie
- 100 g slaninky ,
- 550 g zemiakov,
- 225 g špaldovej múky,
- 3 KL kypriaceho prášku ,
- 120 g tvrdého syra 1,
- zväzok pažítky,
- 1 zväzok petržlenu,
- 2 vajcia ,
- 80 ml olivového oleja ,
- 100 ml mlieka,
- soľ, korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zemiakové muffiny
Slaninku nakrájame na kocky, zemiaky ošúpeme a nastrúhame, syr nastrúhame, petržlen aj pažítku nakrájame nadrobno. Najprv si opečieme slaninu, zo zemiakov vytlačíme tekutinu. Do preosiatej múky vmiešame prášok do pečiva, slaninu, zemiaky, 3/4 syru, petržlen, pažítku a nakoniec vajcia vyšľahané s olejom a mliekom. Všetko osolíme, okoreníme a dobre rozmiešame.
Cesto vlejeme do košíčkov na muffiny, posypeme zvyšným syrom a pečieme 25-30 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 08. 02. 2015
Ingrediencie
- 100 g slaninky ,
- 550 g zemiakov,
- 225 g špaldovej múky,
- 3 KL kypriaceho prášku ,
- 120 g tvrdého syra 1,
- zväzok pažítky,
- 1 zväzok petržlenu,
- 2 vajcia ,
- 80 ml olivového oleja ,
- 100 ml mlieka,
- soľ, korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame