Ingrediencie
- na cesto :
- 500 g hladkej múky,
- 1 vajce,
- 1 KL bravčovej masti,
- 150 -200 ml vlažnej vody,
- soľ
- na plnku:
- 4-5 surových zemiakov,
- 2 kyslé smotany,
- pažítka,
- bravčová masť,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zemiaková štrúdľa
Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme vláčne cesto, ktoré vyvaľkáme a vyťahujeme. Uvedené množstvo je na 2 štrúdle.
Plnka: Zemiak nastrúhame a vytlačíme vodu.Primiešame kyslú smotanu a osolíme. Plnku natrieme na cesto, posypeme nakrájanou pažítkou, pokvapkáme roztopenou masťou a zabalíme. Uložíme na vymastený plech, vrch štrúdle ešte potrieme masťou a pečieme do zlatista cca 30 minút pri 180 stupňoch Celzia.
Šéfkuchár: Dagmar Bruckmayerová | Recept z epizódy: 18. 05. 2014
Ingrediencie
- na cesto :
- 500 g hladkej múky,
- 1 vajce,
- 1 KL bravčovej masti,
- 150 -200 ml vlažnej vody,
- soľ
- na plnku:
- 4-5 surových zemiakov,
- 2 kyslé smotany,
- pažítka,
- bravčová masť,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame