Ingrediencie
- Sladká:
- 1 tekvica Hokkaido,
- 100 g masla,
- škorica,
- 6 PL kryš. cukru,
- mandľové lupienky,
- štrúdľové cesto,
- Slaná:
- 1 tekvica,
- 100 g masla,
- 50 g tekvicových semienok,
- 200 g kozieho syra,
- 100 g prerastenej slaninky,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- Dobrota,
- 2 PL oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tekvicová štrúdľa
Tekvicu nastrúhame, pridáme cukor, škoricu a opražené mandľové lupienky. Cesto rozprestrieme, potrieme rozpusteným maslom, uložíme tekvicovú plnku, podľa chuti posypeme kryš. cukrom a zvinieme. Štrúdľu potrieme maslom a uložíme na plech vymastený tiež maslom. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Slaná: Tekvicu nastrúhame. Cibuľku nakrájame a orestujeme na oleji spolu so slaninkou, pridáme tekvicové semienka a nakoniec nastrúhanú tekvicu. Krátko podusíme a dochutíme Dobrotou. Štrúdľové cesto rozložíme, potrieme rozpusteným maslom, uložíme plnku a kozí syr. Štrúdľu zvinieme, potrieme maslom, uložíme na vymastený plech a pečieme rovnako ako sladkú.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 09. 2012
Ingrediencie
- Sladká:
- 1 tekvica Hokkaido,
- 100 g masla,
- škorica,
- 6 PL kryš. cukru,
- mandľové lupienky,
- štrúdľové cesto,
- Slaná:
- 1 tekvica,
- 100 g masla,
- 50 g tekvicových semienok,
- 200 g kozieho syra,
- 100 g prerastenej slaninky,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- Dobrota,
- 2 PL oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame