Stredomorská Banica - Tajomstvo mojej kuchyne

Stredomorská Banica

Maspoma

Rozprestrieme vedľa seba tri pláty cesta, potrieme ich rozpusteným maslom a  okraje prekryjeme asi 1 cm cez seba, aby vznikol jeden dlhý plát. Na ten položíme ďalšie tri pláty a tie tiež potrieme maslom. Tento postup opakujeme, až kým budeme mať všetky pláty naukladané na seba. Mäkký tvaroh dáme do sitka a necháme ho odtiecť. Potom ho preložíme do väčšej misky, pridáme vajíčka, nasekané bylinky, osolíme, okoreníme a premiešame. Zmes rozotrieme na pripravený plát cesta, ktoré potom opatrne zrolujeme, aby vznikol dlhý valec. Guľatú formu vyložíme papierom na pečenie, valec stočíme do formy do tvaru slimáka a vrch potrieme maslom. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 20-25 minút. Po upečení prikryjeme vlhkou utierkou a necháme ešte 5 minút vychladnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 26. 11. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu