Ingrediencie
- 12 plátkov Filo cesta
- 100 g masla
- 500 g tvarohu
- 3 vajcia
- 100 g petržlenovej vňate
- kôpor
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Stredomorská Banica
Rozprestrieme vedľa seba tri pláty cesta, potrieme ich rozpusteným maslom a okraje prekryjeme asi 1 cm cez seba, aby vznikol jeden dlhý plát. Na ten položíme ďalšie tri pláty a tie tiež potrieme maslom. Tento postup opakujeme, až kým budeme mať všetky pláty naukladané na seba. Mäkký tvaroh dáme do sitka a necháme ho odtiecť. Potom ho preložíme do väčšej misky, pridáme vajíčka, nasekané bylinky, osolíme, okoreníme a premiešame. Zmes rozotrieme na pripravený plát cesta, ktoré potom opatrne zrolujeme, aby vznikol dlhý valec. Guľatú formu vyložíme papierom na pečenie, valec stočíme do formy do tvaru slimáka a vrch potrieme maslom. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 20-25 minút. Po upečení prikryjeme vlhkou utierkou a necháme ešte 5 minút vychladnúť.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 26. 11. 2017
Ingrediencie
- 12 plátkov Filo cesta
- 100 g masla
- 500 g tvarohu
- 3 vajcia
- 100 g petržlenovej vňate
- kôpor
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame