Ingrediencie
- 500 g mrazeného špenátu + môžeme pridať aj trochu čerstvého
- 4 rožky
- 500 ml mlieka
- 100 g varenej šunky
- 2 cibule
- 4 vajcia
- 50 - 80 g syrov (syr na strúhanie + syr s modrou plesňou)
- 80 - 100 g masla
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
- muškátový orech
- chilli
- soľ
- čierne korenie
- medvedí cesnak
- maslo + strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špenátový nákyp
Postup: Na oleji opražíme cibuľku a pridáme nakrájanú šunku. Rožky, najlepšie jeden deň staré, nakrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Pridáme muškátový orech, chilli, osolíme a okoreníme. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky pridáme k rožkom. Premiešame, pridáme šunku s cibuľkou a pretlačený cesnak. Čerstvý špenát opražíme na masle a mrazený , ktorý sme si predtým nechali rozmraziť, nasekáme a pridáme do zmesi. Dochutíme medvedím cesnakom. Na záver ešte zľahka zapracujeme vyšľahané bielky. Všetko nalejeme do maslom vytretej a strúhankou vysypanej formy, posypeme strúhaným syrom a syrom s modrou plesňou a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 20-25 minút. Asi po 10 minútach pečenia na vrch poukladáme plátky masla a necháme dopiecť.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 04. 04. 2017
Ingrediencie
- 500 g mrazeného špenátu + môžeme pridať aj trochu čerstvého
- 4 rožky
- 500 ml mlieka
- 100 g varenej šunky
- 2 cibule
- 4 vajcia
- 50 - 80 g syrov (syr na strúhanie + syr s modrou plesňou)
- 80 - 100 g masla
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
- muškátový orech
- chilli
- soľ
- čierne korenie
- medvedí cesnak
- maslo + strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame