Špenátový nákyp - Tajomstvo mojej kuchyne

Špenátový nákyp

Maspoma

Postup: Na oleji opražíme cibuľku a pridáme nakrájanú šunku. Rožky, najlepšie jeden deň staré, nakrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Pridáme muškátový orech, chilli, osolíme a okoreníme. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky pridáme k rožkom. Premiešame, pridáme šunku s cibuľkou a pretlačený cesnak. Čerstvý špenát opražíme na masle a mrazený , ktorý sme si predtým nechali rozmraziť, nasekáme a pridáme do zmesi. Dochutíme medvedím cesnakom. Na záver ešte zľahka zapracujeme vyšľahané bielky. Všetko nalejeme do maslom vytretej a strúhankou vysypanej formy, posypeme strúhaným syrom a syrom s modrou plesňou a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 20-25 minút. Asi po 10 minútach pečenia na vrch poukladáme plátky masla a necháme dopiecť.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 04. 04. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu