Ingrediencie
- 4 vajcia,
- 3 PL oleja,
- 150 g mrazeného špenátového pretlaku,
- 2 PL hladkej múky,
- kypriaci prášok,
- soľ,
- mleté čierne korenie
- Na plnku:
- 100 g masla,
- 200 g taveného syra,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 100 g šunky,
- 1 sterilizovanú kapiu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špenátová roláda
Žĺtky vymiešame s olejom, pridáme rozmrazený špenát bez vody, múku zmiešanú s kypriacim práškom, osolíme, okoreníme a na záver pridáme sneh zo 4 bielkov. Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 minút na teplote 180 stupňov Celzia. Teplé cesto zvinieme do rolády a aj s papierom zabalíme do vlhkej utierky. Maslo zmiešame s taveným syrom, pridáme cesnak, osolíme a okoreníme. Polovicou plnky potrieme roládu, ktorú sme zbavili papiera na pečenie, poukladáme plátky šunky, natrieme zvyšnou plnkou a poukladáme prúžky kapie. Roládu opäť zvinieme, zabalíme do alobalu a necháme v chladničke asi 2 hodiny.
Šéfkuchár: Martin Bartoš | Recept z epizódy: 19. 04. 2011
Ingrediencie
- 4 vajcia,
- 3 PL oleja,
- 150 g mrazeného špenátového pretlaku,
- 2 PL hladkej múky,
- kypriaci prášok,
- soľ,
- mleté čierne korenie
- Na plnku:
- 100 g masla,
- 200 g taveného syra,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 100 g šunky,
- 1 sterilizovanú kapiu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame