Špenátová roláda - Tajomstvo mojej kuchyne

Špenátová roláda

Maspoma

Žĺtky vymiešame s olejom, pridáme rozmrazený špenát bez vody, múku zmiešanú s kypriacim práškom, osolíme, okoreníme a na záver pridáme sneh zo 4 bielkov. Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 minút na teplote 180 stupňov Celzia. Teplé cesto zvinieme do rolády a aj s papierom zabalíme do vlhkej utierky.  Maslo zmiešame s taveným syrom, pridáme cesnak, osolíme a okoreníme. Polovicou plnky potrieme roládu, ktorú sme zbavili papiera na pečenie, poukladáme plátky šunky, natrieme zvyšnou plnkou a poukladáme prúžky kapie. Roládu opäť zvinieme, zabalíme do alobalu a necháme v chladničke asi 2 hodiny.

Maspoma

Šéfkuchár: Martin Bartoš | Recept z epizódy: 19. 04. 2011

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu