Slnečnica - Tajomstvo mojej kuchyne

Slnečnica

Maspoma

Na omáčku podusíme cibuľu s cesnakom, pridáme ajvar, paradajkový pretlak a drvené paradajky.  Dochutíme soľou, bazalkou, oreganom, prilejeme biele víno a  zredukujeme. Hotovú zmes necháme vychladnúť. Na plech rozbalíme cesto na pizzu a naznačíme kruh. Do kruhu rozotrieme omáčku a vrch posypeme nastrúhaným syrom. Prekryjeme ďalším cestom a postup zopakujeme. Na záver položíme posledné cesto, naznačíme kruh a opatrne obrežeme jeho okraje. Stred takto vzniknutého kruhu označíme pohárom s malým priemerom. Od neho narežeme 12 rovnakých trojuholníkov. Trojuholníky dvakrát špirálovite od seba zatočíme. Vznikne nám koláč, ktorý bude pripomínať slnečnicu. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút , resp. do zlatista.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 03. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu