Ingrediencie
- 3 cestá na pizzu
- 200 g strúhanej mozzarelly
- 50 g strúhaného eidamu
- ½ konzervy drvených paradajok
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 100 ml bieleho vína
- 1 PL ajvaru
- oregano
- bazalka
- soľ
- 1 vajce
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Slnečnica
Na omáčku podusíme cibuľu s cesnakom, pridáme ajvar, paradajkový pretlak a drvené paradajky. Dochutíme soľou, bazalkou, oreganom, prilejeme biele víno a zredukujeme. Hotovú zmes necháme vychladnúť. Na plech rozbalíme cesto na pizzu a naznačíme kruh. Do kruhu rozotrieme omáčku a vrch posypeme nastrúhaným syrom. Prekryjeme ďalším cestom a postup zopakujeme. Na záver položíme posledné cesto, naznačíme kruh a opatrne obrežeme jeho okraje. Stred takto vzniknutého kruhu označíme pohárom s malým priemerom. Od neho narežeme 12 rovnakých trojuholníkov. Trojuholníky dvakrát špirálovite od seba zatočíme. Vznikne nám koláč, ktorý bude pripomínať slnečnicu. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút , resp. do zlatista.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 03. 2019
Ingrediencie
- 3 cestá na pizzu
- 200 g strúhanej mozzarelly
- 50 g strúhaného eidamu
- ½ konzervy drvených paradajok
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 100 ml bieleho vína
- 1 PL ajvaru
- oregano
- bazalka
- soľ
- 1 vajce
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame