Ingrediencie
- 3 lístkové cestá,
- paradajková omáčka s olivami a bazalkou,
- 100 g eidamu,
- 100 g šunky,
- bazalka,
- 100 g mozarelly,
- 2 čerstvé paradajky,
- 100 g syru s modrou plesňou Avin,
- 150 g špenátu,
- cesnak,
- 1 PL Dobroty,
- 1 vajce na potretie,
- 2 PL masla,
- Na prílohu:
- 2 mrkvy,
- 1 kyslá smotana,
- 3 strúčiky cesnaku,
- citrón ,
- soľ,
- korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Slimáky s mrkvovým šalátom
Prvé lístkové cesto potrieme paradajkovou omáčkou, posypeme strúhaným eidamom, uložíme lístky čerstvej bazalky, šunku, zvinieme, zabalíme do alobalu a uložíme do chladu.
Na druhé lístkové cesto uložíme plátky šunky, na tenké plátky paradajky, mozarellu a lístky bazalky, zvinieme, zabalíme a uložíme do chladu. Na tretie cesto dáme špenát, ktorý sme udusili na masle s cesnakom a dochutili Dobrotou, posypeme nastrúhaným Avinom, zvinieme, zabalíme a tiež uložíme do chladu. Potom všetky tri rolky nakrájame na kolieska, uložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút.
Mrkvu nastrúhame, pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, dochutíme citrónom a pridáme kyslú smotanu.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 01. 04. 2012
Ingrediencie
- 3 lístkové cestá,
- paradajková omáčka s olivami a bazalkou,
- 100 g eidamu,
- 100 g šunky,
- bazalka,
- 100 g mozarelly,
- 2 čerstvé paradajky,
- 100 g syru s modrou plesňou Avin,
- 150 g špenátu,
- cesnak,
- 1 PL Dobroty,
- 1 vajce na potretie,
- 2 PL masla,
- Na prílohu:
- 2 mrkvy,
- 1 kyslá smotana,
- 3 strúčiky cesnaku,
- citrón ,
- soľ,
- korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame