Ingrediencie
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 malé cibule,
- 500 g tekvice Hokkaido,
- 2 stonky šalvie,
- 150 g šampiňónov,
- 4 PL olivového oleja,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- 8 vajec,
- 4 PL smotany na šľahanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Slaný tekvicový koláč
Tekvicu umyjeme, odstránime jadierka a pokrájame na kocky. Šalviu opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Očistené šampiňóny pokrájame na menšie kúsky, ošúpanú cibuľu a cesnak najemno posekáme. V panvici rozpálime olej a za stáleho miešania opekáme kúsky tekvice asi 4-5 minút dozlatista. Potom pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a podusíme dosklovita. Pridáme pokrájané huby, osolíme, okoreníme a ďalšie 2 minúty opekáme. Nakoniec pridáme posekané lístky šalvie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V miske rozšľaháme vajcia, zľahka osolíme a okoreníme, pridáme šľahačkovú smotanu, nalejeme do panvice s tekvicou i hubami a na miernom plameni necháme stuhnúť. Koláč potom vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov, potom znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte asi 5 minút. Upečený koláč vyklopíme a nakrájame na kúsky.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 10. 2012
Ingrediencie
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 malé cibule,
- 500 g tekvice Hokkaido,
- 2 stonky šalvie,
- 150 g šampiňónov,
- 4 PL olivového oleja,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- 8 vajec,
- 4 PL smotany na šľahanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame