Slaný tekvicový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Slaný tekvicový koláč

Maspoma

Tekvicu umyjeme, odstránime jadierka a pokrájame na kocky. Šalviu opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Očistené šampiňóny pokrájame na menšie kúsky, ošúpanú cibuľu a cesnak najemno posekáme. V panvici rozpálime olej a za stáleho miešania opekáme kúsky tekvice asi 4-5 minút dozlatista. Potom pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a podusíme dosklovita. Pridáme pokrájané huby, osolíme, okoreníme a ďalšie 2 minúty opekáme. Nakoniec pridáme posekané lístky šalvie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V miske rozšľaháme vajcia, zľahka osolíme a okoreníme, pridáme šľahačkovú smotanu, nalejeme do panvice s tekvicou i hubami a na miernom plameni necháme stuhnúť. Koláč potom vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov, potom znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte asi 5 minút. Upečený koláč vyklopíme a nakrájame na kúsky.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 10. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu