Ingrediencie
- 10 rožkov,
- 250 g údeného pliecka,
- 250 g bravčového pliecka,
- 10 vajec,
- 300 ml mlieka,
- petržlenovú vňať,
- 10 strúčikov cesnaku,
- majoránku,
- 100 g oravskej slaniny,
- prášok do pečiva,
- olej,
- korenie,
- strúhanku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Slaný baránok
Údené a bravčové mäso uvaríme do polomäkka. Rožky nakrájame, zalejeme mliekom a vodou, pridáme 10 žĺtkov, soľ, korenie, petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a majoránku a všetko dobre premiešame. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme na masti alebo oleji. Spolu s nakrájaným a uvareným mäsom vmiešame k rožkom. Nakoniec pridáme sneh z 10 bielkov a prášok do pečiva. Zmes pečieme vo vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej mise asi hodinu pri 170 stupňoch.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 04. 04. 2010
Ingrediencie
- 10 rožkov,
- 250 g údeného pliecka,
- 250 g bravčového pliecka,
- 10 vajec,
- 300 ml mlieka,
- petržlenovú vňať,
- 10 strúčikov cesnaku,
- majoránku,
- 100 g oravskej slaniny,
- prášok do pečiva,
- olej,
- korenie,
- strúhanku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame