Ingrediencie
- 2 lístkové cestá
- 200 g bazalkového pesta
- 200 g paradajkového pesta
- 200 g strúhaného parmezánu
- 100 g nakrájanej salámy
- 100 g nakrájanej šunky
- 100 g tvrdého plátkového syra
- 1 vajce
- sezam
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Slané slimáky
Lístkové cesto rozbalíme, rozvaľkáme, potrieme bazalkovým pestom a posypeme parmezánom. Zavinieme do rolády, nakrájame na slimáčiky (široké asi 1 cm), potrieme rozšľahaným vajcom a ešte posypeme parmezánom alebo sezamom. Druhé lístkové cesto potrieme paradajkovým pestom, poukladáme plátky syra, šunky, salámy. Zavinieme, nakrájame, potrieme vajcom a posypeme sezamom. Na mokrý plech dáme papier na pečenie a poukladáme slimáčiky. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 25-30 minút, resp. do ružova.
Šéfkuchár: Eva Pavlíková | Recept z epizódy: 20. 03. 2022
Ingrediencie
- 2 lístkové cestá
- 200 g bazalkového pesta
- 200 g paradajkového pesta
- 200 g strúhaného parmezánu
- 100 g nakrájanej salámy
- 100 g nakrájanej šunky
- 100 g tvrdého plátkového syra
- 1 vajce
- sezam
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame