Slané slimáky - Tajomstvo mojej kuchyne

Slané slimáky

Maspoma

Lístkové cesto rozbalíme, rozvaľkáme, potrieme bazalkovým pestom a  posypeme parmezánom. Zavinieme do rolády, nakrájame na slimáčiky (široké asi 1 cm), potrieme rozšľahaným vajcom a ešte posypeme parmezánom alebo sezamom. Druhé lístkové cesto potrieme paradajkovým pestom, poukladáme plátky syra, šunky, salámy. Zavinieme, nakrájame, potrieme vajcom a posypeme sezamom. Na mokrý plech dáme papier na pečenie a poukladáme slimáčiky. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 25-30 minút, resp. do ružova.

Maspoma

Šéfkuchár: Eva Pavlíková | Recept z epizódy: 20. 03. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu